羽絨/風褸/旅行用品討論[23](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
搭單問一句,ching知唔知邊到有rab實物羽絨睇
見大部分鋪頭都係得睡袋個啲
你pm代理啦😂
Men's Better Sweater® Fleece Jacket
Made with 100% recycled polyester knitted fleece with a fleece interior and heathered yarns

請問呢件10度左右著,暖唔暖?
名作但唔係這個用途,Patagonia 背心款fleece有個外號midtown vest,又稱midtown uniform,主要比華爾街交易員係冷氣房做野用,視為身份象徵
即係唔保暖?只啱indoor著?
可以做冷氣衫、或者著係goretex或羽絨下作為保暖中層,或者係春秋兩季天氣好行山用
想入件retro-X
古典,應該係Patagonia 八九十年代款式,有人鍾意經典,有人覺得太out
入左件navy
啲毛好似好硬
樣靚,但實物好厚重,睇完實物下我證實not my cup of tea
我都諗緊
R2 or 上面嗰件可能好啲
或者買 nano air
同意,你講果啲先係登山戶外精品
Retro-x 果啲只係潮物,但我著嚟urban行街都嫌重
Gore tex應該係防風防水
Windstopper就防風唔防水
mountain equipment D野點
-8度 Atom AR 都夠
巴打係香港10度係咪著短袖就得?
著著下會軟d
鍾sir都有賣這個牌子,款式比較平實,用料ok,價錢唔貴
Montbell storm cruiser jacket 係咪算抵買,同實用性高?
我見毅成呢排有一兩件Goretex paclite都係千頭, 可以睇睇。
有帽?
goretex shell係防水, 點會無帽.......又唔是mid layer
想問smartwool 150 base layer hk邊到買到
想月底前要到手, thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞