羽絨/風褸/旅行用品討論[23](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
嗱,巴打,講返清楚啲

有人話外國無人著,咁事實係有人著

你就唔好搬龍門話人地fashion , 唔計weight , fill power

依家討論緊冇人著

利申:無追post
外國鬼妹著瑜珈褲班港女又要跟人地 -》 俾人話做咩要跟人地 香港又唔係外國俾人笑
香港人著羽絨外國少人著 -》 你睇外國都冇人著 係得香港人咁柒俾人笑

咁究竟香港人著咩關外國人點著咩事
我試過U記
佢個拉鏈闊度同TNF唔同
有冇人買到b字頭個網嘅bug
外國的月亮特別圓,太在意人地諗咩。香港人著到米芝蓮又點🙈,凍咪著囉。
唔怕凍permafrost 已很好用
個人認為,有能力既一件勁野/攻頂(功能上唔係$$),著完今次咪放入床底,下次有需要就囉返出黎。
買唔到,俾佢cut單,問左cs 佢話patagonia唔寄得集運
你想直寄香港?
買到
巴打 件衫好唔好著?最近都想入手返件諗緊佢定retro X好

咁直接攻頂算
頭先mont bell日本官網睇咗,全唔國都冇Permafrost down parka,仲諗住過去先買
見montbell有啲羽絨款GORE‑TEX INFINIUM,一般落雨至大雨防唔防到水?羽絨防水好似好冇安全感
極大部分羽絨都唔防水,很簡單即使面係goretex料,米芝蓮款車線位都會入水
件Ignis Down Parka試過上身覺得唔大舊幾岩,見有埋goretex ifinium可以防埋雪同一般雨水,諗住去日本買,比你講一講而家有啲縮
要防水,首要條件要唔係米芝蓮款,最好唔用車線,以熱壓法造羽絨,Ignis 係車成格仔,車線比米芝蓮款仲多,入水更嚴重
見外國網Patagonia 有六折,有咩途徑可以買到啊
請問montbell有冇熱壓法既款?想再研究一下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞