羽絨/風褸/旅行用品討論[23](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
勁貴
Atom ar應該點洗,過完年想洗下件野但怕洗柒
就咁入機洗
睇campsaver 原來beta 係直程 discon
課咗件patagucci nano puff
我見mont bell好多800 fp既都好薄咁款,零下北海道究竟夠唔夠
唔得,fill power只係其中一個因素,fill weight 最重要,去野外的話,面料對阻風最緊要
Thanks
爭啲就買左件薄痴痴既800 fp
A記件KAPPA Hoody喺香港係神褸嚟
入面一件長袖就夠,乜都唔使加
又舒服又唔重,仲要係中資鳥前產物
緊係唔得,凍死你
係, 我而家都好驚我件Kappy hoody 著爛左之後搵咩黎換. 我完全唔見有咩邊件係接近佢咁輕嘅重量又頂到零下15度
有冇人知究竟aigle D 羽絨係幾多FP?
搵極都搵唔到
黎黎去去淨係講90/10
我想問下p記既silent down jackent 同 atom lt 比邊件會暖d??
邊件先?
Silent down jacket.Atom LT 太薄,唔好期望有高暖度。
唔願講fill power,即係fill power低,可能係600或650
外面再加shell jacket呢?
我買左打算外賣再著軟殼,3月去北海道
很睇到時温度,如果係而家日本有雪落天氣,即使有shell 都攪唔掂
我都知,之前3月去過一次記得當時0-3度,tnf3合1夠做但size買大左,睇番啲相好柒
答案係冇嘅首先𠵱件最慘已停產

其他brand要搵同功能嘅褸 一嚟重過佢 二嚟臃腫
A記係屈機嘅
你哋講緊呢件神褸係咪連日本都冇得賣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞