羽絨/風褸/旅行用品討論[23](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
超級薄,輕而無感覺,暖唔暖唔係只睇fill power, fill weight更重要。
softshell 有邊件同gamma sl同級 想薄又擋到下風
貴800
本身件Arc’teryx BETA AR,著咗6年左右
啲拉鏈位爛
想問吓如果唔買返Arc’teryx,Montbell係咪US Storm Cruiser Jacket功能上最近似?
Rain dancer
我仲諗住自然磨損唔會有得搞
我試吓先唔該巴打
睇你驚唔驚凍
都係北海道我就薄HT 衛衣 羽絨 頸巾就夠
好struggle
想買件goretex 風褸當外層 如果中層係羽絨就要買XL先fit
但預左香港著唔到勁大件
當年我件tnf3合1比sales水左買大啲而家都封緊塵
善意一提,嗰邊真係好興暖氣,如果你嗰日唔係長時間戶外活動,建議著D易除嘅衫,唔慣暖氣入到室內會覺得好焗好辛苦。
羽絨做中層首要條件要薄,如果足夠薄,唔需要加大外套size。要薄而暖,就要有高fill power,就唔會平。例如 cerium sl ,montbell ex1000
P記 Torrentshell 3L Jacket係咪加咗價?
我上佢官網見佢之前賣$1390
新貨到賣$1590
有冇人去左Patagonia太古sale
想買Retro X但官網sale out
黎緊需要在個凍倉內工作,大約負5度,每次都要兩三個鐘,想買定幾件褸比同事,請問有咩推介?
應該太遲了
睇左 好多款都冇 但7 折起 可睇下
見佢前日ig張圖仲有Retro X不過多款冇就算了
太古好遠
我呢個禮拜行咗銅鑼灣 德福 將軍澳都有喎

啱啱先買咗件黑色細碼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞