羽絨/風褸/旅行用品討論[23](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
想問下p記個件Torrentshell 3L同m記個件storm cruiser係咪一樣定位?
唔同,重型同輕型,詳細請自行刨文不重復
啱啱行完 Nanga Nagoya
有件Aurora Trek 想試下
但予約商品 同埋唔熟Nanga啲spec
我覺得nanga 冇乜spec可言,不過aurora 係好足料,95%靚絨加足絨量夠,性價比係高
NANGA 唔係無spec,貴在兩樣野,一樣係用歐洲鴨絨,唔係大陸鴨絨,第二樣係aurora款面料同拉鍊防水,大多數市面羽絨都唔防水,貴在防水這樣
我睇嗰件Aurora 2.5L Trek Parka 就係Aurora 既冇羽絨版
啱啱check Aurora-tex 20,000mm防水
應該似Zeta / GTX Paclite 啲spec
SRP 都1800至1900港紙
想問有冇巴打買左Aurora light, 件野可唔可好似其他down parka 咁收入收納袋拎上山
想問P記 Houdini Air Jacket係咪好適合依家香港嘅天氣着
有見過但無買過
見人見智,今日咁熱普通Houdini 都很足夠
Air係咪會再簿d 透氣d
可能剛剛相反,Houdini air 用pertex equilibrium 料做,這種料很多牌都有用,作為Gore-Tex 替代品,輕度防水用,比Houdini 防水性能較好,應該更厚
最後收唔收到貨?
香港都得,要頂囉
外國倉收到,送緊黎香港
我講到唔好,應該係話冇一條好清楚嘅product line, 羽絨係有寫哂spec
恭喜
炮台山應該有
元朗個間應該有,我前排有去試過
想問元朗個間係邊?
我唔熟元朗,唔識點講,可以gooogle下雄X山系,樓上鋪黎
知道了,謝謝。
另外想問下rain dancer 同rain trekker
主要分別係乜?
黃雨的話rain trekker 頂唔頂到?
最唔鐘意呢兩條褲冇袋
有冇其他褲子有褲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞