羽絨/風褸/旅行用品討論[23](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
PERMAFROST DOWN PARKA 係咪算係車線,即係會入水?
有防水拉鍊唔係米芝蓮,但面料係Goretex infinium 防水力有限,可以防細雨防細雪
Powder land 同Logan可能係
防水褸效能會因為洗衫降低,噴下會挽回一部分防水效能,但原本都唔係防水料,唔會噴完後變成防水
冇問題, 做緊特價真係好抵, 第2轉都就到 hk。
你買唔買到尋日個bug?
你買唔買到尋日個bug?
唔知我個concept有無錯,正常落雨就一定會擔遮,如果平時用唔係特登比雨淋,其實正常就算係咪北海道落雪都擋到?gore Tex呢個詞語,同防水有咩分別?

日本官網有份guideline教點揀羽絨,可以睇下
https://en.montbell.jp/generalpage/disp.php?id=513
我買左件Permafrost Light Down黎緊去日本著,一樣係goretex ifinium,不過佢都講明Permafrost series isn’t fully waterproof, it certainly stands up against light rain and snow,到白川鄉之前去montbell門市睇下買唔買到件Storm Cruiser
黎件佢又真係講明唔係好防水,其他款都冇註釋得清楚
Thx,之前睇過下之後搵唔番
真係唔會cut單咩
半價喎
哦,我誤會左你意思,原来尋日有 bug?
Patagonia 我一直都買到冇問題。
即係咩網?
作為城市人落雨擔遮很正常,上山就未必。當上山很多時要用行山杖,用遮不容易,空曠地方擔遮會有雷擊風險
Ship左? 我驚買太多佢會cancel 最後揀下揀下就fix左了
Infinium 防雪ok喇,goretex羽絨好重好大件又焗
Google 咗有間代購叫Sxx Market,唔知信唔信得過
想問用咩信用卡?邊間集運?
因為佢好似有寫某D牌子唔寄出國
食bug落到單 比佢cut左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞