羽絨/風褸/旅行用品討論[23](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
Goretex 同wind stopper 分別,日常生活着rain trekker 比較好,輕便可以防小雨,大雨會濕
有名你叫backpacker,賣露營裝備為主,衫褲唔係主力
請問有個日本牌子taion,好似無乜人提過,唔知有無人著開可以講下,thx
向來當佢係潮牌,佐敦trail sport有賣,有睇過但無買過
Ok, 我見又唔算太貴,香港又有想去睇睇,唔該你先
款很少,主要係gramicci 同Taion 合作,格仔無領羽絨、格仔無領羽絨背心
唔緊要,最主要想上手睇下,岩都係日本買
如果只睇montbell 這牌子,貨量係可以,有時會有些其他很少入嘅款,montbell 保温棉或保温棉雙層褸
想問下大家如果去東京,會係邊度買montbell比較抵睇過池袋百貨可以退稅
要平唔怕舊款去outlet,最好去新開町田outlet
巴打可唔可以介紹埋京都/大阪 有冇outlet/專門店??
大坂鶴見outlet準備三月中閉館,這排應該特別平
京都站隔離間 Aeon Mall 3樓有montbell, 買左件permafrost light down ws,好多都貨尾,想買嘅褲都冇貨
大阪難波city南館啲貨都係冇新,見羽絨防風防水褸/褲都算齊,不過想買嘅褲貨就冇貨,買完去返本館退稅
我聖誕果時去韓國,Patagonia 居然羽絨有8折,不過全部都很厚,當時果邊-10度,基本上無香港用得羽絨賣。當地所見大部分人都係用韓國牌子,K2, Black yak, nepa, millet Korea, 唯一多見外國牌子係north face, 有時都見discovery , national geographic ,講真韓國牌子都幾抵買
想問下大家有冇人試過係美國網(唔係官網)買左patagonia,但件嬲有defect (logo前後調轉左) 有冇得去返hk patagonia換?

原本買件嬲個網一定要我寄返US先俾replacement我,但寄返去美國好貴
唔好望hk Patagonia 可以幫你,香港入款比較少,同款唔同年出的色又唔同,外國網平得很多時都過季,佢哋唔難睇得出
hk patagonia真係CLS, 款小之餘貨又少,都唔知開間專門店嚟做乜9
水貨想行保第一次聽
有嘅
錢解決到嘅問題嚟嘅
有無人試過係montbell 日本官網買完再直接官網寄?
因為問過美國patagonia網嘅online chat,佢話可以攞去hk patagonia store換. 所以我都好奇得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞