羽絨/風褸/旅行用品討論[23](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
np61800幾時會返貨
34百邊有咁多野,頂盡都只係冼水,唔係防水

就算連冼水都無我都ok
主要係想要防風同埋入邊係絨毛
因為我依架件tnf三合一 就算唔着保暖底衫都覺得有啲熱
想買件平平地既外套粗着
其實主要都係想問下呢個價錢
係咪得依啲牌子揀 會唔會有其他性價比高啲嘅牌子
其實你親身去比較下baleno 果啲同真正行山牌子,cutting/車工/布料都差好遠,外層又厚又硬,一分錢一分貨
我無試過Baleno, 但如果依個價,我會揀U記,試過上身,cutting 唔差

如果比得起around 2K,A 有件MX,或者 P 個件R1 有件外層有少少防風設計,2件著起會型D
但u記無防風冼水面 入面係絨毛既外套
得全件外內都係絨毛既款
睇返 #126
有無人有去日本睇nanga? 好似d 羽絨好撚型
近排買左呢件 遲D去日本著
750 fill羽絨 好輕好暖
貪佢夠輕盈 睇落唔會好臃腫 仲可以成件收入內袋做travel pillow

價錢幾抵,但好似好小款
諗緊買件ARC 用黎行街同埋用黎做MID-LAYER,諗緊ATOM LT 定Gamma MX 好D

巴打請教下呢兩件點揀好,純買黎香港一般落雨出街著
我見Sawyer Hood 係Gore tex Infinium同Ralley 既分別大唔大?
Infinium 只係擋水,不是防水
香港行街擔遮咪得
Sawyer定位有啲唔上唔落,要件gore infinium 返工,不如買solano ,價錢平很多。
最緊要係最外面果件,最好係goretex, 雖然有温差,盛夏時間去heattech,atom唔帶都無所謂,當然都要睇身體情況。如果純粹係五合目打卡,不打算登頂,不用帶太多
買好的行山杖同兩三對厚身行山襪更重要,最緊要book山中小屋
收到,黎緊去日本再搵下先
咩牌子
canada goose
Montbell Storm Cruiser有冇替代款or更好選擇
實在搵唔到有貨
求其一件goretex paclite
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞