羽絨/風褸/旅行用品討論[23](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
經驗分享,之前7月開山行過最容易既吉田線,五合目大概二十度,上到頂睇日岀體感温度應該唔夠五度,因為山頂好大風同可能有雨,所以建議帶埋件shell 擋風好d,落山中途再除,同埋帶對手套, 有d 位會用到手,我自己係日本d family mart 平平地買對開工手套都算夠用

行山gear 日本都有得租,如果唔係成日用可以考慮吓
嚟緊會去英國,睇晒全部回覆,本來決定幫全家人買Permafrost Light Down Parka

頭先上咗去overland試size,發覺Light果件太薄,Permafrost Down Parka(冇Light)嗰件會仲啱啲,聽日會上日本網買同搞埋個匯款

感謝樓主

包膠一下

上個月上日本Montbell網買嗰件 Permafrost Down Parka 到左

件羽絨好輕身,啱啱著落街試吓發覺太熱,應該冇乜機會喺香港著

我176 cm 150磅,本來中碼最啱身,考慮到遲啲去英國生活,裏面可能要着多件layer,所以買咗大碼

JPY 32,340,用Wise比錢埋單收我HKD 1877.16,之後集運用BNS計3磅$72
好多師兄都買咗,但香港真係唔夠涷著
gamma mx實用好多
爬文
架仔勁多人著
反而香港冇人識
感謝分享
點會無人識 香港著唔到佢姐
真
香港熱到閪咁著咩鬼羽絨
外國見親啲大陸仔大陸妹十個九個都canada goose
呢件最唔好係條紅色拉鍊唔靚

The North Face 2023 新春兔年限定系列正式登場
又咁講,咸爺都有著佢,或者再講大陸人咩貴野都會著上身,有錢人多過香港,所以唔會因為佢地著就唔著,點避呢?最緊要都係睇質地同款
唔係安踏鳥咩
係,我錯
英國本地人都多著
個logo 柒到
核突就未至於 不過有得簡會買返普通版
普通版應該重有鬼佬design, 依件就大陸味好重
但好似而家全部都Mic
Alpha SV 都係
想請問一下,P記Hi-Loft Down Hoody去北海道夠唔夠暖? 應該要點配搭?

Tres 3-in-1又點睇?

或者有冇其他推介?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞