[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(345) **警告 : 法奧問題請自行聯絡客服**

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
是但執塊清貨價b550啦
唔該大家 原來係咁計
我嗰隻係Thermaltake Smart BM2 550W 80 Plus Bronze
睇佢寫 +12v max output 546w
咁就唔洗急換火牛住 唔該曬
打算砌4090+13900
想問有咩case同cpu cooler推薦?
兼顧散熱同價錢前提之下,唔要rgb,越靜越好
如果前面多插頭usb就更好

Bitfenix NOVA Mesh SE Tempered Glass ARGB ATX - White + Tecware Mirage ARGB 360mm CPU Liquid Cooler
哩個加埋一千蚊,好似好抵屌,有冇伏?
argb都係rgb
對你黎講大伏
個箱太短 裝唔到4090
砌得旗艦 走去慳隻機箱 ?
用得4090我一定建議 lancool iii 既
用過p500a散熱好撚勁,但同時好大塵,同埋唔好買白色好易黃

而家轉咗be quiet dark base 700係好隔塵,但12900k + 3090熱撚過老母個閪窿

遲下轉返li lian 算
唔諗lancool iii?
未來人!你返黎做咩?
你講得有啲道理
但cpu水冷呢?
YAMAHA
個0.1 DROP FPS好影響遊戲體驗 今鋪投返INTE一票保平安
呢個頻道唔係睇下就算架咩
黑店
NH D15 ,綜合優勢
雖則大陸野.但目前13900K.我都係建議GL360
sadcunt巴打話連登仔屈個channel fake丫嘛
睇返2條片description 都係寫32GB RAM DDR5 5200Mhz,
片入面OSD就寫 3800Mhz / 5600mhz ram
發佈還發佈,發售還發售,發佈就早前發佈會發佈咗啦
但呢隻冇鬼佬review過
係wo
睇錯左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞