[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(345) **警告 : 法奧問題請自行聯絡客服**

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
我只信悠二
每隻game都會百幾二百fps突然一下跌到得幾十,肯係又係巧合啦
除咗悠二都是騙子
咁你不如話所有youtube channel都一樣 差不多得了
有常識都知啲frequency唔係完全穩定1Hz都唔差 分唔到真心定假膠 嗰啲monitoring software幾耐先喺啲hardware度poll一次data 搞笑㗎喎
請問有冇邊到可以買到粒notebook keyboard cap,我嗰粒裂咗做兩半
黃金會唔會有,thanks
你有玩過Afterburner呢啲就知GPU Frequency係一格格咁跳,佢software reading都係讀佢行緊邊一格,好似4090就係15MHz一格,如果佢條片一路Show緊一個完全唔會行到既Frequency咁除咗係老作都無乜其他可能性btw我唔係完全否認你講條片係假,只不過有同樣game既review我會信啲出名啲既channel咁啫,我自己都用過同幫人砌過好多AMD機又無聽話有咁嚴重,如果真係shuttering咁普遍同嚴重我諗打機啲pro都會blacklist AMD啦,s1mple佢自己部機咪又係用緊5950X
https://navi.gg/en/publications/7507-s1mple-x-amd-2021

收完錢唔通同你講用梗intelAMD咁撚犀利點解大型比賽全部intel用AMD睇下俾唔俾人屌到反肚除咗s1mple仲有邊個話自己用AMD你講嚟聽下
出名=信得過
唔錯
atx牛都放得落
因為啲大型比賽收Intel錢咯IEM Katowice/Cologne直頭寫Intel Extreme Master添我觀點就係真係咁垃圾成日stutter既就算sponsor都唔會用,用得就唔會差得去邊,btw唔使話我係乜amd fanboy,我淨係睇review邊間平靚正就推邊間
當係平價版同細少少既ap201就得
睇資料11月會係中國開售
等埋佢先砌新機
香港係咪唔會搵到隻又大又靜音又無線嘅mouse?
logitech mx master 3s $699
有冇人試過RMA 美森買嘅crucial ram?
想問下ram個包裝盒有冇sn number要跟返對應嘅ram寄過去?
因為我係2pack 8gb x 2 依家壞左一條
你send email問

正路我所知就應該係成對RMA
下除咗iem冇其他比賽 得啦你叻啦睇review睇到乜都知
都係太細隻
買過部實際啲
想問下電腦用2.1喇叭或SOUNDBAR有咩介紹
Creative
藍mon之前有冇做過咩
冇 但係幾個月前都係咁藍mon
藍mon之後就回復顯示卡個drive到上一個版本
不過都係係咁藍mon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞