[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(345) **警告 : 法奧問題請自行聯絡客服**

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
五百幾蚊有個mon,好撚癲
佢1000 budget 電腦用,我估唔高要求,
唔需要用到RCA線掛
PM0.3 係2.0喎,我記得呢隻啲人係推介嚟聽歌,
前排我見到二手有人放$300 (唔記得係PM0.3入面邊個字母) ? 好平下
多謝巴打推介
我再研究下先
reddit 屈人有咩問題?
你班食屎狗都成日水人去飛馬終端話良心我二黑店啦
唔好意思 想問一下
Ryzen5 3600 + 3060 ti

550W 80 Plus Bronze 會唔會夠供電

想換顯卡 又唔想搞咁多野
邊隻550w?我諗可以問@夜櫻

Test Setting 一樣情況下run RDR2 4K,
3090Ti 一邊係430W, 一邊係400W, 好難令人相信係真
500w 2600+3060 無問題
你三樣都多少少應該無野嘅
想買粒13700K都唔得 屌
邊度有正價買到 水貨都唔緊要
上星期五見Newegg有
不過係中資
無 多謝腦場文化
請多多支持我二抵制腦場文化
唔好意思 因為對電腦唔係好熟悉
想問$20000左右 budget 可以點砌好
想要有rgb

用途:打機行到4k 144 剪4k片
想問280AIO同NH-D15 邊個散熱效果會好啲?
唔急既話等埋下個月中既4080 16GB
好 咁再等下先 thanks
簡單計數應該ok
都係假設CPU 100W
GPU 200W
其他料100W
點計都有剩

只要唔係太離譜
例如搵usbc扯100W去充電
或者10隻HDD
正常用係夠的
睇牛, 如果+12v 有500w以上
3600+ 3060ti完全冇問題
450w都有大陸仔試過,但我唔搏了
咪屎忽痕雙燒就得
咩叫雙燒?
決定買過塊新塊
有冇咩板推介 budget 1千蚊樓下
唔需要wifi
furmark + Aida64 fpu
求救
新砌完電腦返屋企自己裝完windows,入左桌面用手指下載完網絡驅動程式,上msi官網下載埋其他驅動程式,係windows update 到下載埋其他野,之後重新開機開唔到 一直卡係呢個畫面,正常應該有個白色圈圈係到轉。

主板
Mag B660M bazooka ddr4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞