[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(345) **警告 : 法奧問題請自行聯絡客服**

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
唔係,只係難執線D
12700 750W牛
想換卡,係唔係最好等4080/4070
家下換又唔係
有冇巴絲打知COMPUTE.B啲嘢伏唔伏?(第一次,想搵砌機)
呢度擺低budget&用途問好嗮個list再去買間間都唔伏compute.b特別啲既就係佢有啲cooler係水貨,睇你介唔介意同埋比較鐘意推啲細牌子嘢
麻煩唔好Po d垃圾超貧戇鳩仔出黎
主機板用緊Gigabyte B660M DS3H AX WIFI 6
尋日收到之後想知道點樣開著個WIFI
上網睇完之後down曬啲driver入部電腦重新開機都無用
唔知點搞個wifi個舊野 天線個啲都裝好曬
依家就係上唔到網
他很廢的嗎?
過氣垃圾,有興趣自己睇佢有幾柒廢
https://lih.kg/2947822
清本身用緊邊張先?
有咩要求,筆直?
呢隻線 (FPC),
應該個機箱對應既位有個粒類似既Connector / Adaptor

搵得番粒connector, 你再影張相黎睇睇

有啲有得打開,可以夾番條線入去
就有得救
唔想睇, 今次又推咩死貨
清而家究竟係有u, 要買卡 and / or 牛?

我淨係按mw2 個recommended spec 睇

最好 8700k 配 3060ti
咁你8400 用應該都唔差太遠?
最 *少*
用途:打機(主要都係Apex) 希望可以順跑百幾FPS做下功課
Budget: $8000內
List:
CPU: i5-12400F 6核
MB: ASROCK B660M PG RIPTIDE MATX
RAM:CORSAIR Vengeance RGB RS (2*16GB) DDR4 3200mhz C16
GPU: OCPC GEFORCE RTX3060ti LHR 8GB
SSD: MSI SPATIUM M470 1TB PCle 4.0 SSD
PSU: FSP HYDRO GD 650W 80Plus Gold 直出火牛
Case: Tecware Flatline Mini Tempered Glass Micro-ATX-Black
Air Cooler: Thermalright AX120 Refined SE ARGB-black

各位師兄麻煩睇吓有冇問題
用緊Corsair RM650火牛,原裝送嘅模組線最近發現唔見咗
想問下有冇鋪頭可以獨立買Corsair模組線?想買顯示卡用嘅PCIe 6+2pin線
其實我睇落唔係斷左.只係c針分離左

應該痴返去係得的.我想像到呢一種係點樣設計既連接線.應該將兩邊掂返就得
你既深.係計長?

150的話.atx size都得
黑店 建議搵番我二
淘寶仲咁大聲幫你拉啦
ssd轉kc3000 1tb
試下問felton代理
換卡+牛
btw thx
塊底板 MSI mortar 或者tuf 會唔會平啲?
張3060ti... 我自己唔敢試啲咁少聽既牌子
ram 16g 或者都夠?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞