(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區174 新手問野請睇#1

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
好過用拉背帶?
https://www.youtube.com/watch?v=8Fwtn2HccFQ&ab_channel=Kofgym
屌, D機好正 淨係睇左頭2部飛鳥同推胸已經流哂水
俾你改邊grip嘅角度

gym咁多手把揀,洗咩買
依個有個好處係一路拉一路轉
個伸展會更勁
不過其實單手handle都得,但無咁穩
Allin曾經出過1kg桶裝 而家冇埋喇
但呢幾個brand都唔洗$15-20/serving喎
用35g粉一serving去計 就算mars貴啲都係$14.x姐
不過要呢類口味都係差唔多價錢架喇
都冇見過ifbb pro用
我呢d練健康更加唔洗用
慳返d錢食好過
間gym個barbell bench好影響,有時set up位爭5cm,就變左好難出bar
轉用squat rack又好麻煩,拉出拉入張bench,又要set高set低
普通bench又勁撚高屎忽位又闊,勁撚難用

最後就唯有棄dumbell ,Barbell bench press轉用機加cable鳩fing算,效果又唔錯
好 唔該巴打 我試下減少啲先
唔該哂巴打
其實最緊要係搵到感受度同埋清楚控制自己target發力已經可以去到中手級
等你地死操爛操以為PT就是真理
減脂講嚟講去都係嗰d,一係管住把口,一係增加消耗
你揀cardio即係增加消耗啦,咁你飲食係點?

同埋cardio只係一個工具嚟幫助減脂
你一嚟就show hand 每星期4/5次 身體好快適應就落唔到磅
咪玩啦ching,你體脂點會20%,個背同膊啲線出晒嚟

你應該頂盡14-15%
有冇人師兄deadlift拉4餅,但個beach press一餅都推唔到,個胸太弱有冇咩方法加強?
我有用,幾好用食少兩餐飯都要買
Dip, db press
唔係三百幾咩?
我都想買咗好耐,不過又驚玩兩玩唔玩
呢個差距會唔會太大
想推重啲但個胸練緊都好弱,我pull push leg 一個星期操兩次push,每次四個動作總共16組,但個胸總糸推唔到重
靜脈曲張

https://youtu.be/5aB9CUFrgFE
《這些血管是怎麼一回事?》

收埋左係個肚到
會唔會少動作得濟?
bitch press
有碼最想練成
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞