(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區174 新手問野請睇#1

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
其實你做squat係咪唔用手
因為成個動作個機制係咁樣,而唔關重唔重事
按你咁講 除咗選手,成個gym嘅人都要練健康先得
同埋我個hip 背食到個重量 咪都係要用手去扶住支bar
咁到咪會有分擔
唔係叫你轉好多力落去喎,而係你扶住個過程 重量係有啲分咗去手
神級熊大:

唔識自己剃毛
職業選手借哂力做sbd先有資格用gear
職業選手mobility差,夾唔到背
squat唔關wrist事

幫佢利申:未squat過1rm

歡迎補充
如果你講到冇分別, 咁你覺得正確用wrist wraps係俾緊咩support又support 緊D咩 既然係冇分別你個wrist wraps都應該純粹包住做要樣索下汗
https://youtu.be/NqfoCdw0gpE
條片直接講中哂你個問題,可以睇吓
Squat可以唔使用到手腕嘅情況下捉住枝bar
睇你言談已經知你唔熟成個動作嘅機制係點運作啦
仲有一餅=25kg既數學家
on9,你lock住都一樣有受力啊傻閪
係咪咁難明啊,係要俾人屌
如果你有機會可以問到russel orhii, 排除佢因為肌肉同活動度既阻礙下, 睇下佢會想做返正常闊度, 正常角度既form定係佢現有可以做到既form
對上一次人人屌應該係果個醫護絲
咁bench班人點解大重量又要用啊,啲力咪一樣直落前臂 手腕lock住
用下腦啦
瞓覺想瞓覺,今日發生咩事
屌你咁多人連個動作係點都未知就上嚟吠
上次先一個Deadlift要用low back嚟lift起唔係四頭主導撐起先
有咩想唔想
佢嘅目標就係最大重量,佢唔想手腕受壓變成佢嘅限制咪選擇用護腕
普通人追求同一樣嘢都係同一個邏輯
咁你咪表演下唔lock手腕90度做BP推返2xBW唻俾我學下野
如果起一個冇咁易受傷但做到同一個重量下, 佢會唔想?
好懷念屌人嘅氣氛
唔撚明中文 洗唔洗用翻譯呀
咁咪又去返嗰個問題
究竟你幾時教我哋點樣大重量squat唔洗手腕受壓?
https://www.instagram.com/p/Ciz2je1pBoA/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
佢個grip力好撚勁
Btw佢個背練得幾好
似係妖黎
冇架喇, 我諗你地做唔到算啦
係she-male黎🤓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞