(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區174 新手問野請睇#1

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
squat 緊嗰時條rdx 腰帶個快扣爆開咗,有冇人知香港邊度有現貨買
換sbd啦蹲緊爆扣真係會受傷,唔敢再用

傷左有排唔洗操,又有排先上返力
sbd知唔知邊度買平
果然連登都係世界級健力選手個個玩緊3-4倍BW squat, 唔只用全身仲用埋生命去squat

用頂尖選手同自已比較, 話你地有大志好定on9好
再訂過啦 我記得好快送到
大家咁話啦
其實你試過low bar多過3餅未?
就當你setup perfect都係會手腕受力
仲未計多rep數有機會郁左又係手腕食力
見到你就覺得尷尬都唔知你真心定假膠

每個人既大重量都唔同我兩餅唔用belt可以squat10幾下, 我老母就30kg已經接近1rm, 唔通佢用belt就係硬接?定所有做唔到頂尖選手重量既人都無資格sbd?唔應該用護具?

打籃球唔係打NBA都無資格著籃球鞋?
未, 3餅已經去到我2.5倍BW, 自問未有咁快做到住
邊度買都唔平睇你條腰值幾錢
點解會彈左去唔係選手重量既人都無資格sbd?唔應該用護具?
我一路叫人用護具support自已既弱項係好事
只係唔應該用你身體既weak point去受咁多力
其實你話你做得1.5bw之後都嘈事再覆你了
不如你再操多排先再上嚟同人講squat會唔會手腕受壓啦 唔係有無大志 而係絲都大把做得重過你
人地raw deadlift no belt 400+kg
你班撚樣未拉到400就學人上belt用straps
*廢事
原來可以咁convert 我都google 過 不過關鍵字應該唔啱
唔該哂你
做得重過我既人係大把呀 但又去左做得重=定理
點解又出左個傻閪出黎
3餅係佢2.5bw姐係得60kg都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞