(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區174 新手問野請睇#1

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
點解squat得1.5bw嘅新手可以咁有自信
你話squat手腕唔受力咪拎個例子要戴wrist wrap做證明
你又話走去同個世界級選手比
咁想問大師究竟low bar要幾多餅先會手腕受力,要幾多倍bw先有需要戴wrist wrap?
點樣都可以死雞撐飯蓋 可能係尖美本人
有咩應唔應該
做到某一個重量,關節自然會有壓力,個動作就係咁,有需要咪要用囉

頂尖選手做到佢個重量覺得要咪用,普通人程度唔同,唔係一樣做到對應嘅重量就要用你就話人冇人哋咁重就唔應該用
我嗰時買等咗好耐,佢好似平郵定掛號
屌, 到底你邊度見到我話叫人唔好用護具
唔應該受咁多力既地方受力, 用護具support不嬲好正常, 我不嬲叫人用護具架喎
自問係護具魔人, 係咁屌我叫人唔好用護具, 我真心
所以上面啲人咪叫人操多排,玩重啲,真係熟悉下個動作先返黎講

唔應該受咁多力喎你認真練到重啲再諗下點樣可以手腕唔受力做squat
之前又係有個post有人死拗一餅=25KG 嗰個係咪佢
咁究竟點樣low bar點樣可以手腕唔食力?
我諗好多頂級健力選手一樣都唔想再手腕受力
我想代佢地問下你有咩心得
kofgym 吊100秒派500蚊
嘈交係咪要自貼身材
普通bar定會轉嗰啲狡猾bar
到底哩度有幾多個做緊3-4倍BW squat真心想見識下
想睇
有冇女做
原來又係玩得輕冇人權
leg day再試下low bar啱唔啱我做先, 我都係做開high bar手腕唔會有feel
今次又突擊定出schedule
所有咪有成500蚊
上次pushup太易做派曬啲錢今次要加難度
想問有無師兄用緊team joined護腕
依排做肩推手腕唔係咁舒服

但留意左一排都係無貨 之前想買佢d腰帶又係
咁你#331用3x 4x bw做例托柒啊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞