曼德拉效應(2)

911 回覆
5 Like 63 Dislike
有冇人講下呢個
餅帶側面同正面既berenstein 唔同左

得 打錯嘛

https://www.youtube.com/watch?v=YGgUrj10HdM&app=desktop&app=desktop&app=desktop&app=desktop&app=desktop&app=desktop&app=desktop

我諗我po個呢條片起碼有五次

5分05秒開始啊

Creators個名關節目名咩事?

你係咪想講佢地比人改埋記憶改埋姓改埋自己整既show既名
但係就冇可能打錯字 定係又平行時空

我問有冇人講下姐 巴打想像力豐富左少少

邊及你姐
人地叫Stan Berenstain, Jane Berenstain整左個show叫做Berenstain Bear
都可以問作者名同show名有咩關係

我係問你關個側面同正面唔同名咩事
巴打有冇見到正面既creator個名其實都係ain
其實都有科學家研究 宇宙係咪虛擬 可唔可以超越光速之類既問題啦
大家會唔會話佢地on9呀

https://www.youtube.com/watch?v=YGgUrj10HdM&app=desktop&app=desktop&app=desktop&app=desktop&app=desktop&app=desktop&app=desktop&app=desktop

5分05秒開始啊

邊及你姐
人地叫Stan Berenstain, Jane Berenstain整左個show叫做Berenstain Bear

我係問你關個側面同正面唔同名咩事
巴打有冇見到正面既creator個名其實都係ain

係mandala effect 幫佢地改姓改名 ien先係正名
有冇人講下呢個
餅帶側面同正面既berenstein 唔同左

得 打錯嘛

https://www.youtube.com/watch?v=YGgUrj10HdM&app=desktop&app=desktop&app=desktop&app=desktop&app=desktop&app=desktop&app=desktop

5分05秒開始啊

邊及你姐

你同佢執著呢d野做乜
根本佢搵到一千個所謂prove出黎都無用
無可證偽性就係無可證偽性

呢d所謂prove,同小學雞講既「其實我係神,你而家反駁我都只不過係我控制緊你反駁我,你越反駁越證明到我控制緊你」無撚分別

都係個句,講唔出「點樣你先會唔信」既話,乜野都係9up
其實都有科學家研究 宇宙係咪虛擬 可唔可以超越光速之類既問題啦
大家會唔會話佢地on9呀

係啊 所以有好多被選中既細路
耐唔耐就去左平行時空
機率仲高過串錯字呢d common error

https://www.youtube.com/watch?v=YGgUrj10HdM&app=desktop&app=desktop&app=desktop&app=desktop&app=desktop&app=desktop&app=desktop&app=desktop

5分05秒開始啊

邊及你姐

你同佢執著呢d野做乜

呢d所謂prove,同小學雞講既「其實我係神,你而家反駁我都只不過係我控制緊你反駁我,你越反駁越證明到我控制緊你」無撚分別

用埋d sloppy evidence黎做support
點信啊

不過我信進入平行時空既機率係高過串錯字既機率架

5分05秒開始啊

邊及你姐

你同佢執著呢d野做乜

點信啊

咁你當我用錯證據啦 但係現實中係有批專業過我好多既人研究緊一啲睇落去冇可能既事

邊及你姐

你同佢執著呢d野做乜

點信啊

咁你當我用錯證據啦 但係現實中係有批專業過我好多既人研究緊一啲睇落去冇可能既事

想問下,你係咪會質疑美國佬無上月球,911係美國佬自己炸自己個d人黎
見有兩個post, 順便貼埋過黎,等你地討論下

我記得個陣係舊登追post,有幾樣野係你地依到冇提到既,我想補充一下。

利申:唔會堅持有定冇 曼德拉效應

1. jonny walker 呢件事,係舊登有link係話 有個外國人,做酒室定唔知酒倉庫既,佢話對住jonny walker 好多年架啦,日日翻工都要數個數量,但有日翻工就見到酒箱變左 “jonnie walker ”,佢話自己每日對住jonny walker 咁多年,冇可能變成咁。

2. 午馬過身既新聞,係舊登有巴打貼左 支那討論區既link , 原post(2012定2013 ) 係有人問 午馬唔係死左咩?點解電視仲見到佢?跟住下面有人回 ,“ 死左啦, 當日佢出殯 係成龍行最前抬野既,電視都有報” (當時呢個reply 都係2012/2013年, 因為我有入link睇,對左回覆日期好耐,一定冇睇錯) , 但午馬真實過身日期係2014年, 而佢出殯當日的確係成龍行最前幫手抬野。

冇任何立場, 只係想補上兩個 個人認為幾好既例子

推一推
呢條片唔關曼德拉事 不過有啲我覺得佢講得好好
Btw上面巴打條片其實我係有睇架 幾搞笑

https://youtu.be/PfPdtfbPsRw
見有兩個post, 順便貼埋過黎,等你地討論下

我記得個陣係舊登追post,有幾樣野係你地依到冇提到既,我想補充一下。

利申:唔會堅持有定冇 曼德拉效應

1. jonny walker 呢件事,係舊登有link係話 有個外國人,做酒室定唔知酒倉庫既,佢話對住jonny walker 好多年架啦,日日翻工都要數個數量,但有日翻工就見到酒箱變左 “jonnie walker ”,佢話自己每日對住jonny walker 咁多年,冇可能變成咁。

2. 午馬過身既新聞,係舊登有巴打貼左 支那討論區既link , 原post(2012定2013 ) 係有人問 午馬唔係死左咩?點解電視仲見到佢?跟住下面有人回 ,“ 死左啦, 當日佢出殯 係成龍行最前抬野既,電視都有報” (當時呢個reply 都係2012/2013年, 因為我有入link睇,對左回覆日期好耐,一定冇睇錯) , 但午馬真實過身日期係2014年, 而佢出殯當日的確係成龍行最前幫手抬野。

冇任何立場, 只係想補上兩個 個人認為幾好既例子

推一推

第一個我質疑緊
第二個我之前聽巴打講過 可能同當年第二個明星過身搞亂左 因為嗰位明星都有成龍抬棺

邊及你姐

你同佢執著呢d野做乜

點信啊

想問下,你係咪會質疑美國佬無上月球,911係美國佬自己炸自己個d人黎

我會質疑911係inside job
但我唔會質疑上月球
但重點係就算我質疑呢啲
我個claim都係refutable, falsifiable

講遠啲
而家嘅所謂曼德拉效應同耶教其實分別唔大
兩邊都宣稱一樣野存在
但同時冇證據
一面就話冇證據先證明到成立
一個就話不可以試探神,同埋唔係我地測量到

邊及你姐

你同佢執著呢d野做乜

點信啊

冇人話冇可能wo
出現機率隨時仲大過串錯字
咁都可以唔信笑左

邊及你姐

你同佢執著呢d野做乜

點信啊

冇人話冇可能wo

巴打jer住某啲用字其實係冇意思
咁我改一改
現實中係有批專業過我好多既人研究緊一啲發生機率好低既事

邊及你姐

你同佢執著呢d野做乜

點信啊

我會質疑911係inside job
但我唔會質疑上月球
但重點係就算我質疑呢啲
我個claim都係refutable, falsifiable

講遠啲
而家嘅所謂曼德拉效應同耶教其實分別唔大
兩邊都宣稱一樣野存在
但同時冇證據
一面就話冇證據先證明到成立
一個就話不可以試探神,同埋唔係我地測量到

呢個巴打中肯
簡單講幾個例子

人體原有骨骼有18x,而家變到206,但點解有唔同人記唔同野,係因為有時間自我修服,專業人士例如醫生果類佢地會記係206,但有啲以前有做過研究或相類工作,但現時已經無再做相關工作時,就會記左係18幾,因為佢地唔需要再做相關工作,有個汁骨師傅話佢以前幫人汁骨係18幾塊骨頭,但而家佢知變左206時,佢好錯愕,係因為佢做左咁多年,都18幾,但就係佢已經轉行多年,所以無時間自我修服而改變佢記憶
再舉個例,羅馬數字4,我諗個個都個係IV,但你而家搵下,實物,相片之類,可以google下,舊錶金勞果啲大多用羅馬數字,你去睇下係點寫,呢個係一個好明確既例子,我諗呢個無理由唔知,現實卻變左IIII,你覺得曼德拉效應真係假?

邊及你姐

你同佢執著呢d野做乜

點信啊

冇人話冇可能wo

咁我改一改

咁有冇人研究既Mandela effect出現既機率 你地講到機率仲高過串錯字
集體記錯冇可能 但係集體進入平行時空就有可能

邊及你姐

你同佢執著呢d野做乜

點信啊

冇人話冇可能wo

咁我改一改

咁有冇人研究既Mandela effect出現既機率 你地講到機率仲高過串錯字
集體記錯冇可能 但係集體進入平行時空就有可能

事實係一個係猶太人既姓,一個唔係,而著作係猶太人,無理由用個唔知邊機既名去做書名
再舉個例,羅馬數字4,我諗個個都個係IV,但你而家搵下,實物,相片之類,可以google下,舊錶金勞果啲大多用羅馬數字,你去睇下係點寫,呢個係一個好明確既例子,我諗呢個無理由唔知,現實卻變左IIII,你覺得曼德拉效應真係假?

你錯左啦
IV同IIII都係4都係正確
因為IIII係羅馬數字既Alternative forms
不過唔係常用
IIII好多時都係鐘到

痴撚線
http://mentalfloss.com/article/24578/why-do-some-clocks-use-roman-numeral-iiii
呢個世界乜撚野都係曼德拉效應
明明讀anatomy 果陣mesentry係一個tissue
點解會變左做一個organ?
肯撚定係曼德拉效應

你錯左啦
IV同IIII都係4都係正確
因為IIII係羅馬數字既Alternative forms
不過唔係常用
IIII好多時都係鐘到

咁又錯啦,我識人好多都有儲開舊錶,有啲就帶金勞果啲,個個都會答我IV。除止之外,IIII係錯誤寫法,羅馬一直都係用IV,如果你係而家上網搵既話,就一定會話IIII一直都用緊同咁寫好正常,因為時間已經自我修復左

痴撚線
http://mentalfloss.com/article/24578/why-do-some-clocks-use-roman-numeral-iiii
明明讀anatomy 果陣mesentry係一個tissue
肯撚定係曼德拉效應

係會有好多著作寫出尼話有,好正常,因為時間自我修復現象。同樣既事如同甘奶滴比人殺咁,果架明明4人車變左6人,有人仲搵到中間比人射中個州長錄左段片講當時情況,同樣地出現自我修復現象

痴撚線
肯撚定係曼德拉效應

係會有好多著作寫出尼話有,好正常,因為時間自我修復現象。同樣既事如同甘奶滴比人殺咁,果架明明4人車變左6人,有人仲搵到中間比人射中個州長錄左段片講當時情況,同樣地出現自我修復現象

呢個仲撚痴線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞