曼德拉效應(2)

911 回覆
5 Like 63 Dislike
其實大家會唔會同一個耶撚嘈上帝存唔存在
又或者同一個無神論嘈?

係囉 人地諗深一層覺得地球係平既係有道理

但係又諗深一層係平面中心個班人咪成日頭暈
中心範圍自轉速度快過邊位

屌你有哂片有哂解釋
好難去攻破嘛
佢地又懶睇片又唔識英文

成班人只會識講記憶錯亂係度扮有學識 中文片就屌雙氧水 依家俾英文片啦 點知唔識睇

真知識頻道 我自己都會稱佢為 妖言惑眾
因為好多野證實唔到
但有時細心去諗
入面既野又有啲道理

但唔會信既人就唔會信
就好似好多人都仍然認為地球係廣大宇宙之中
唯一有智慧既高等生物

仲要嗰班人係完全狗眼看人低

不如你答左#184先啦

文化轉變唔係討論左咩

認真
有咩突然既文化轉變左做「山」呢

答到我未
我都係學你架炸

咪同小三 二奶嗰堆一樣
宜家好多例子係從來冇出現過大家記憶中既字呀
點用呢個黎比喻呀

咁你呢 點答cosplay 服裝 電影台詞嗰演員訪問 sat in the city食字呀? 係咁jer住問冇意思 有啲野兩邊都解答唔到

成班人只會識講記憶錯亂係度扮有學識 中文片就屌雙氧水 依家俾英文片啦 點知唔識睇

因為好多野證實唔到
但有時細心去諗
入面既野又有啲道理

但唔會信既人就唔會信
唯一有智慧既高等生物

不如你答左#184先啦

文化轉變唔係討論左咩

認真

答到我未
我都係學你架炸

咪同小三 二奶嗰堆一樣
點用呢個黎比喻呀

咁你呢 點答cosplay 服裝 電影台詞嗰演員訪問 sat in the city食字呀? 係咁jer住問冇意思 有啲野兩邊都解答唔到

又係d movie misquote
點解唔比王祖藍條傻閪記錯名食錯字
仲知人係唔會犯錯
一切都係世界既錯

答非所問
不過我都係學你咁問炸
又或者同一個無神論嘈?

你想承認自己係耶撚?
班mandela友成日話好多人都有相同經歷
問真啲原來都係身邊既人,或者上網睇見人話好多人
但就完全無視記岩果班大多數人

仲有,講到口臭,人既記憶係靠唔住
你地既問題又有引導性,係會令一個唔多記得既人向你提出既方向去諗
琴日係星期三?
同琴日係星期幾?
呢兩個唔同問法就已經有好大分別
根本你地既問題本身已經有暗示,咁班記得唔清楚既人自然會比你地引導左,然後咁又話係證據

https://m.youtube.com/watch?v=p7N5AsrcEZM
睇下呢條片啦 講福特汽車 搵埋實際證據啦 係咪又單單記憶錯亂呀 成班根本未真正去了解曼德拉效應 就係度人云亦云 淨係識講記憶錯亂 唔可靠

呢d有埋實證既片又係度無視 只係識去屌其他記憶錯亂

屌你有哂片有哂解釋
好難去攻破嘛
佢地又懶睇片又唔識英文

片入面佢只係show過一堆aftermarket parts/ 貼紙之類
冇真真正正放過一個舊嘅Ford Emblem出嚟
就算你話最後嗰個Engine block
有冇諗過基本上冇可能stamp到個piggy tail落去?

再加上下面有一班人講佢地記得有piggy tail
又有一班人直頭兩款實物都有
我唔明點解啲人唔接受有Variants或者係自己記錯

呢度好多人應該會覺得魔術呀讀心術呀全部都唔係技巧手法,一定係魔法

之前Koten sell念力練集中力連登都係大把人信同護主 Koten開頭係咁同人罵戰,勢色唔對就潛撚曬水, 佢又咪搵幾條膠片當真相

可以講到連個度都假 基本上你地班人俾d咩你地睇都係當假當記憶錯亂架啦
訓醒後發現我啲問題畀人skip洒 仲要見到有人放地平說嘅片出嚟 你地唔想答就出聲
又或者同一個無神論嘈?

你想承認自己係耶撚?

人地睇真知識頻道架

話唔定雙氧水都有幾打
又或者同一個無神論嘈?

你想承認自己係耶撚?

我係唔係係重點? 個重點係繼續嘈落去係浪費緊時間

因為好多野證實唔到
但有時細心去諗
入面既野又有啲道理

但唔會信既人就唔會信
唯一有智慧既高等生物

不如你答左#184先啦

文化轉變唔係討論左咩

認真

答到我未
我都係學你架炸

咪同小三 二奶嗰堆一樣
點用呢個黎比喻呀

仲知人係唔會犯錯
一切都係世界既錯

答非所問
不過我都係學你咁問炸

首先,假設:tvb職員記錯
點解冇人提醒佢? tvb應該有好多職員既

其次,假設:職員有意咁寫
相信大家都知 套節目係有諷刺既意味
而呢個劇名同sex in the city係玩食字
如果當時的確係sex and the city 咁仲有咩意思?
點解唔改其他可以同and玩到食字既名?

上個post講左
又或者同一個無神論嘈?

你想承認自己係耶撚?

咁你仲唔快d入錫安教
記得儲定多d食物同水等下次世界未日去山到避難

班mandela友成日話好多人都有相同經歷
問真啲原來都係身邊既人,或者上網睇見人話好多人
但就完全無視記岩果班大多數人

仲有,講到口臭,人既記憶係靠唔住
你地既問題又有引導性,係會令一個唔多記得既人向你提出既方向去諗
琴日係星期三?
同琴日係星期幾?
呢兩個唔同問法就已經有好大分別
根本你地既問題本身已經有暗示,咁班記得唔清楚既人自然會比你地引導左,然後咁又話係證據

https://m.youtube.com/watch?v=p7N5AsrcEZM
睇下呢條片啦 講福特汽車 搵埋實際證據啦 係咪又單單記憶錯亂呀 成班根本未真正去了解曼德拉效應 就係度人云亦云 淨係識講記憶錯亂 唔可靠

屌你有哂片有哂解釋
好難去攻破嘛
佢地又懶睇片又唔識英文

因為好多野證實唔到
但有時細心去諗
入面既野又有啲道理

但唔會信既人就唔會信
唯一有智慧既高等生物

好似個段片咁 佢地都可以話入面d野全假 所以無論拎咩野同佢地討論都係無用
又或者同一個無神論嘈?

你想承認自己係耶撚?

啱呀
信嘅會繼續信
唔信嘅繼續笑

你地可以繼續證明
我地會繼續反駁

成日話宗教害人
偽科學都一樣害死人
又或者同一個無神論嘈?

你想承認自己係耶撚?

咁你仲唔快d入錫安教
記得儲定多d食物同水等下次世界未日去山到避難

巴打識串人真係好叻叻 想要多個正皮咪講囉
屌 根本喺連登唔會討論到
啲人根本唔明乜嘢叫曼德拉效應 依個效應特點係難以搵證據
啲人只係一味喺度質疑 話證明唔到
而唔係調返轉一齊去討論去 去搵多啲專業人士問下佢哋記憶
有心討論嘅算把啦 連登太低質冇可能喺到討論到

屌你有哂片有哂解釋
好難去攻破嘛
佢地又懶睇片又唔識英文

因為好多野證實唔到
但有時細心去諗
入面既野又有啲道理

但唔會信既人就唔會信
唯一有智慧既高等生物

好似個段片咁 佢地都可以話入面d野全假 所以無論拎咩野同佢地討論都係無用

Ford嗰段片?
嗰段片的確未夠說服力喎

你有冇發覺你而家講嘅野同耶撚好似
「成本聖經喺度又有咁多神蹟,你班人都係唔信」
連可證偽性、舉證責任同基本邏輯都盡唔到,話人低質
又或者同一個無神論嘈?

你想承認自己係耶撚?

啱呀
信嘅會繼續信
唔信嘅繼續笑

你地可以繼續證明
我地會繼續反駁

成日話宗教害人
偽科學都一樣害死人

我地討論緊既呢個效應會害死人?

有部分巴打講野好難聽 但其實我地討論下姐 又冇殺佢全家 點解要咁
On 99,有外來力量改變歷史,改來改去係改「Sex IN the city」、商品標籤呢d兒戲野?

不如你答左#184先啦

文化轉變唔係討論左咩

認真

答到我未
我都係學你架炸

咪同小三 二奶嗰堆一樣
點用呢個黎比喻呀

仲知人係唔會犯錯
一切都係世界既錯

答非所問
不過我都係學你咁問炸

首先,假設:tvb職員記錯
點解冇人提醒佢? tvb應該有好多職員既

其次,假設:職員有意咁寫
相信大家都知 套節目係有諷刺既意味
而呢個劇名同sex in the city係玩食字
如果當時的確係sex and the city 咁仲有咩意思?
點解唔改其他可以同and玩到食字既名?

上個post講左

點解成日假設有人會提佢
工廠夠多人啦 咪又會有零件出錯

究竟sat in the city諷刺緊d咩呢
究竟全膠福綠瘦點釋到做sat in the city呢

Mandela effect

唔好怪小學雞,佢淨識話全部地球人都記錯嫁炸,仲有就係文化囉。文化將全部野改左第樣,笑死我
又或者同一個無神論嘈?

你想承認自己係耶撚?

啱呀
信嘅會繼續信
唔信嘅繼續笑

你地可以繼續證明
我地會繼續反駁

成日話宗教害人
偽科學都一樣害死人

我地討論緊既呢個效應會害死人?

有部分巴打講野好難聽 但其實我地討論下姐 又冇殺佢全家 點解要咁

我相信耶教初頭都只係導人向善
結果變成點?
成個Dark age喺度有板你睇

本身想認真討論 宜家變左一味反駁對方既理論

算啦,佢地都未深入研究過曼德拉效應,緊係上網搵到野話唔係啦

唔好怪小學雞,佢淨識話全部地球人都記錯嫁炸,仲有就係文化囉。文化將全部野改左第樣,笑死我

而家個theory直頭係non-refutable/ non-falsifiable
然後你地又defend唔到個idea
所謂嘅現象又可以用更簡單更高可能性嘅理由去解釋
難聽啲講真係同耶撚話呢個世界有耶神一樣
或者啲迷信撚話有鬼一樣

我覺得唔信唔緊要 質疑都唔緊要
但唔係一味話我哋記錯 一味話冇呢個效應
應該調返轉去證明 搵多啲可靠人士嘅記憶去參考
或者搵返咁多網上/傳媒串錯字嘅原因
而家佢哋一味質疑反駁根本無助討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞