曼德拉效應(2)

911 回覆
5 Like 63 Dislike

呢班人只係選擇不停反駁 而唔係選擇去了解多d曼德拉效應

了解條毛?咩Q都無,一堆人記性差又話歷史被改

更重要係,如果你個理論係真(有力量在修改歷史)

同哲學上所謂「三分鐘前創世」一樣
實際上無咩好討論

宜家討論左係咪等於殺你全家?

一來,我喜歡恥笑偽科學
二來,凡係呢D偽科學,多數背後另有利益,
(例如動物傳心)
讀過下書都有責任叫人小心

你覺得恥笑會容易啲比人接受?

不如你講下點解係個到做就一定冇記錯
最重要係

你呢個鳩吹出黎既故仔連d咩一手資料都冇
係咪真有其事都成問題
駁條毛咩

如果全世界唔同國家有咁多條友一齊作野出黎呃你
咁你都幾把炮

你個酒吧酒廠故仔由頭到尾都係得你一個up

邊到黎到全世界

到底你地明唔明,你地提出既野,係有好多解釋到既合理可能,好多巴打都講左好多次
但你地果套理論,背後係要有好多現階段科學不可能既科技支撐,時光機呀,平行世界,時間修復呀之類
咁你地要堅持話有可能,我都無野好講

點解要有人研究好多睇落低機率會發生既事
宇宙係虛擬?光速係可以超越?

因為科學就係要不斷提出質疑
而你地而家就係不斷拒絕質疑

點樣拒絕質疑?係邊個話 一定係記錯

你地班人係質疑咩 完全係當成個效應有左結論一樣不停反駁 其實唔識科學就唔好係度扮識啦

實際上無咩好討論

一來,我喜歡恥笑偽科學
(例如動物傳心)

我地而家開始討論三分鐘創世

叮叮 開始

Mandela effect

實際上無咩好討論

一來,我喜歡恥笑偽科學
(例如動物傳心)

叮叮 開始

其實啊,世界都是3分鐘前由嘩哈哈大神創造的,
你們的記憶都是那時才一併被造的。

不服來辯。

實際上無咩好討論

一來,我喜歡恥笑偽科學
(例如動物傳心)

叮叮 開始

我記得明明係叫四分鐘創世

不如你講下點解係個到做就一定冇記錯
最重要係

你呢個鳩吹出黎既故仔連d咩一手資料都冇
係咪真有其事都成問題
駁條毛咩

咁你都幾把炮

邊到黎到全世界

到底你地明唔明,你地提出既野,係有好多解釋到既合理可能,好多巴打都講左好多次
但你地果套理論,背後係要有好多現階段科學不可能既科技支撐,時光機呀,平行世界,時間修復呀之類

而家係邊個拒絕接受人地提出既合理可能
有可能記錯,有可能受到暗示,有可能存心玩野,etc
而你就死都要話一定係效應引致,完全拒絕思考其他可能性
情況同古代啲人話行雷係雷公引致有咩分別
再同你講有其他可能你都係聽唔入耳

實際上無咩好討論

一來,我喜歡恥笑偽科學
(例如動物傳心)

你唔信呢D,都會信動物傳心、水晶能量架啦
人性如此

根本更多常識、邏輯、科學都唔會改變人性
恥笑下,起碼我開心30秒
成班人變左係度玩膠

拒絕質疑?

實際上無咩好討論

一來,我喜歡恥笑偽科學
(例如動物傳心)

叮叮 開始

睇下啲史書就明,有乜理由人類咁多年都好似無乜變化,肯定係臨時設定出黎

鐵証如山

咁你都幾把炮

邊到黎到全世界

而家係邊個拒絕接受人地提出既合理可能
有可能記錯,有可能受到暗示,有可能存心玩野,etc
而你就死都要話一定係效應引致,完全拒絕思考其他可能性
情況同古代啲人話行雷係雷公引致有咩分別
再同你講有其他可能你都係聽唔入耳

巴打睇真啲? 我有話一定係?
明明記得之前快咇係唱歌架
點解變左做搞政治

曼德拉~

實際上無咩好討論

一來,我喜歡恥笑偽科學
(例如動物傳心)

你唔信呢D,都會信動物傳心、水晶能量架啦
人性如此

根本更多常識、邏輯、科學都唔會改變人性
恥笑下,起碼我開心30秒

咁你話單純鍾意恥笑人咪得
唔需要講到好似 宜家袋錢入你袋呀
成班人變左係度玩膠

拒絕質疑?

廣告時間呀
反正個討論毫無寸進,幾乎無任何共同基礎
科學?邏輯?理性?

鐵証如山

我信左架啦 所以我要比更多例子證明係真既

成班人變左係度玩膠

拒絕質疑?

呢班人一開始就唔係想討論架啦 只係想去反駁 仲講科學咩咩咩 不過呢班人就唔了解科學 成班小學雞
成班人變左係度玩膠

拒絕質疑?

呢班人一開始就唔係想討論架啦 只係想去反駁 仲講科學咩咩咩 不過呢班人就唔了解科學 成班小學雞

反駁都係討論一種
又中

又中

白事
成班人變左係度玩膠

拒絕質疑?

反駁都係討論一種

討論=circle jerk
所以小組討論冇反方架

咁你話單純鍾意恥笑人咪得
唔需要講到好似 宜家袋錢入你袋呀

你又唔諗下正正常常理論有咩好恥笑?

曼德拉效應係全無可證偽性呀
討論來把撚咩

你想唔想討論3分鐘創世理論呀?
曼德拉效應崇拜暨討論區(質疑者勿入)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞