Olympus/Panasonic M43用家討論區(22)傳聞OM-5 9月推出

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
呀, 搵到了, 似乎係個ibis就算off左都係keep住run去固定住左sensor..
https://www.dpreview.com/forums/thread/4263510
終於知道幾時可以番去東京啦
可以同部OM-1 1025 45Pro 75.8 瘋狂街拍

拍片收音都收埋
好在我有支rode mic, 所以問題不大。
好掛住
咦張圖點解up唔哂既
個OM-5流出堅係真

真係堅喎
OM-5 係輕細版EM-1iii
em1iii 除左300/4 同12-100 重有邊支係開到最高級防震?

上網搵舊聞係呢二支
150-400
咁其實係em1 iii再加大個像素
om1我又覺得太貴。而家諗緊等呢部定買em5 iii算
如果佢機身開價低過9000可以一戰
如果唔係EM5iii 5千幾抵玩好多
Tg6想upgrade om1 + 60mm macro請問係咪一定要經Olympus 既特約經銷商買既行貨先有保養,其他街舖既行貨壞左既話都要比錢檢查唔該晒
定係買水貨好
唔使諗 . o 記唔買特約,維修費相差好多
EM5iii 殻換 OM1 涵
如果 keep 返 micro usb 叉電真係會笑死人
希望唔會啦
話晒歐盟個USB-C法例包埋相機
啲功能同mark iii完全一樣 我就無咁樂觀
法例唔包實行前開售既野嫁
如果唔係好趕, 不同等下睇睇睇新果支90mm f3.5 macro pro
60mm果支冇mechnaical focus, 但90mm果支係pro, 應該會有 (另外仲有IS).
我估等唔切,12月中要用,仲要唔知防水殼既port用唔用到不過唔該晒你
用緊GX85 無乜投訴但用咗幾年想換機 唔多拍片嘅話 睇返頭post依家P記G9係唔係都仲OK
鏡頭唔多但用開P鏡(老蛙7.5 F2.0 & DG15 F1.7 & 14-140 & 12-32 kit鏡)想用返P機身

雖然EM5III個價好似幾抵
有部pen-f留名
影相為主應該O記比較好
接受到G9個size可以諗埋E-M1 iii
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞