[Netflix] Stranger Things S4 怪奇物語第四季 劇透討論區(4) 又要等幾耐先有S5呀!

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
Mike嘅演技真係
上面都有人講,佢同11講我愛你果段直頭個feel係講大話咁
喺隊長角度再拖落去max要死架喎
好明顯佢知自己拳頭交好廢

另外,佢點知黑人係咪有其他魔法

佢開槍都你黑人轉身攻擊至開
換仔啦屌
係都冇交代enzo murray yuri 唔知佢地去左邊
應該知Robin對佢有意思
但自己仲探索緊性向
11其實係激到發忟憎至爆
見到Steve想溝返Nancy 真係
同埋Jonathan過左一季都冇成長,最後都決定隱暪大學單嘢
係咪鋪路比臭雞Nancy轉仔
雙性
2 打蘇聯
1 知1仔勁
覺得佢地咁細個,初中岩岩高中
套劇放太多愛情元素係佢地度有啲破壞左
好似強調愛情嘅魔力,但佢哋仲好細個其實識條鐵咩
你完全miss晒個character arc
如果佢只係一個普通中二病嘅同學 咪最多唔理佢
(一開頭嘅籃波撚同Eddie) 仲要ep1 Jason冇主動搞鳩Eddie 係Eddie主動撩籃波撚

到你知個中二病同學殘殺咗你女朋友 而且有更多受害者嘅時候 你去想主動搵佢出嚟繩之於法

再到你見到個朋友係追個中二病被人用超自然方式殺咗

去到呢一步想買槍隊冧個同學都叫唔理智

如果倒轉佢係主角經歷咁多嘢仲唔想殺個同學就被人屌左膠聖母
姚卓菲都識啦
但個背景係80年代,唔係依家啲細路吸收咗咁多
你完成miss晒籃球撚有理無理搞鳩晒eddie身邊既朋友,朋友既親人
佢幾靚仔又有義氣,佢同yuri 對話問個hero 去左邊個part 都幾好
唔關事啦
有套西片叫Melody
愛情喺初中就有架喇
你諗吓其實最純真嘅愛情都係中一至中3
佢搞親嗰啲都同hellfire有關
MAX BB係最正
咁點解佢咁肯定係Eddie殘殺Chrissy先
淨係Chrissy死係Eddie間屋,乜野證據都無
一口認定係Eddie殺Chrissy
到另一個籃球撚又死左
好啦證明唔係Eddie殺啦
就屈係佢做邪教殺死其他人
跟住啲人話Chrissy想吸毒佢就發晒顛叫人Shut up
完全唔聽其他人講唔諗其他野
自己話點就點,自己話係邊個殺就係邊個殺
其實佢一路啄撚住Eddie係做乜鳩
不是喎
佢唔係有理無理,佢係認定Eddie 係hellfire, hellfire係邪教,所以懷疑埋所有成員(Dustin, mike)
佢一開始對佢哋親人都唔係直接有敵意,純粹問幾句,你最多話佢態度有啲心急

Lucas就直程老點左佢地,知道佢原來曾經係hellfire先追擊佢

全部都有前因後果
佢要籃波撚嘅情報呀嘛
籃波撚出手嘅都係Hellfire club嘅人
佢眼中嘅邪教徒
呢啲嘢Hop由第一季開始做唔少啦
主角團做咪ok 唔係主角團咪唔ok唔理智囉
條友大隻過黑人半個碼
總之無信心可以自己搞掂超自然力量之下
仲要有現場優勢
睇唔到開槍殺人有咩著數
姐係獵巫係你眼中係理智
同埋唔好用埋d垃圾point邊個邊個咪又係咁做
我無阻你屌佢wor
我覺得如果四季完哂個故事就岩岩好 但佢仲留路比第五季
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞