[Netflix] Stranger Things S4 怪奇物語第四季 劇透討論區(4) 又要等幾耐先有S5呀!

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
佢啲音樂都好正架
https://youtu.be/exrjsBoy14Q
其中一首幾鍾意嘅 雖然都幾耐之前

Btw ST劇組真係全部人都係能演能唱
有聽開 呢首我都鐘意
city of bones當年已經有聽 由the darling buds 到COUNTERFEIT. 到而家佢自己出歌都有
好似就快又有新歌
籃球嗰個好似有一幕係講佢老豆鬧佢,話對佢失望。
係喎 記得lucas都好似有講過練習嗰陣見到佢隻眼黑左 佢只係話跌親 但應該又係被佢老豆打
不過真係比前兩個較少著墨 容易忽略左
但三個嘅trauma/ guilty都有提嘅
雖然Nancy 同 Jonathan in real life 係一齊..

但有冇人好想Steve 同Nancy 復合?
Jonathan 淨係識得chill.. 住得又遠
Steve 同Nancy 係咁互相拼命保護大家
好難唔食回頭草喎

咁多個season Steve 嘅character development 係最大變化
諗返S1 係一個MC fuckboy
期待新歌希望多啲人認識到佢
如果佢劇入面露多兩下個樣就更好
聽講黎緊佢套新戲係同隔離the boys嘅starlight一齊拍

呢一幕steve好型
佢見到呀
咪覺得係Lucas 進行緊儀式
用槍指住佢逼佢解咒囉
未死都係同全世界講佢地係邪教徒
Steve值得更加好
佢都無上帝視角
代入佢既角度睇
見到超自然咪即係佢本身推理既助證
另佢更加認定係邪教獻祭儀式
D怪火槍燒下就gg,點統治地球
其實咁姐係第5季係係Hawkins全面開戰,但D怪同FINAL BOSS都怕火,個BOSS比散彈槍射雖然唔死,但作用力已經夠射到佢郁唔到,同軍隊全面開戰人類勝算好大
80-90年代其實好多人睇完驅魔人
根本唔夠軍隊打
真,D怪物射晒成排AK47子彈都唔死,但火燒就死,笑
Running up that hill 原唱者Kate Bush,一直有傳佢係現代巫婆的
下季會唔會Vecna休養完之後 佢同佢班𡃁會進化到唔怕火
又真係幾有巫婆feel
頭髮先係本人
佢經歷過隊友係佢身邊岀事知個過程來得幾快
一浮空就無得救
同埋唔知個儀式原理驚自己都中埋
所以一定要快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞