[Netflix] Stranger Things S4 怪奇物語第四季 劇透討論區(4) 又要等幾耐先有S5呀!

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
反映現實
咪係,之前又宣傳到真係最後咁
應該2個目的都係打蘇聯
最值得死嘅就係Jackson而唔係Eddie囉
btw Jackson抵死
will 係咪真GAY
佢個幕講左係真彈
即係唔係得我咁樣以為啦
頭先睇結局真係以為就咁完?
係上嚟一睇先知自己誤會咗
頂 完全冇印象
同埋mike真係好撚醜樣
希望11下季飛咗佢
上次係幾隻,今次係一堆喎
都好明顯
唔太記得清楚 不過印象中佢第一季好似恰鳩成日Jonathan 嗰陣覺得佢係死mk 之後睇住佢慢慢轉變真係幾鍾意呢個角色 尤其睇到佢同Robin同Dustin之間嘅互動
咁話佢鐘意11都講得通嘅
今季變到咁好
以為佢會死
希望捱埋下一季
唔會啦 畫埋個心比Mike 喎
車到段說話都幾明顯,借代自己係11講出黎
話自己都好奇怪,好在有你咁
Steve無真係恰鳩Jonathan 啦
佢個仆街雀斑friend笑鳩Jonathan 可能殺咗自己細佬Will嗰陣Steve仲叫個friend收下口
係之後Nancy同Jonathan行得好埋先至呷醋針對Jonathan咋

由第一季後尾Steve 俾Jonathan 打爆之後就最鐘意呢個角色
max應該等結局尾段先醒得返bbq end
papa話one殺人會consume佢地
所以el最尾通靈搵佢唔到, 因為max喺one裡面
仲以為到最後係完
點知又開新一季
咁多條支線 分開打去分工都幾癲
Btw Winona 真係好大波
幾時有講過係最後
一早講左有五季wo
第三季Mike已經話你唔鐘意女仔又唔係我嘅錯
然後will惱羞成怒好明顯

今季真係畫出腸咁滯
仲會問will係咪真gay其實係咪唔多唔少都有啲恐同
或者接受唔到佢係gay?
連咁明顯嘅劇情都仲要超碼一頁出現依個問題最少一次
如果Mike係異性應該唔會再有人問will係咪鐘意mike
覺得max個意識應該係one果邊
可能max會出奇不意突襲到one製造機會比eleven 佢地打低one
最後就叫眾人let go 比佢死
其實好早就講左會有下一季
同埋下一季唔洗再隔咁耐
原來佢爸同佢媽係兩個好型既演員
我今日先知
佢LGBT依個主題都發揮得好好
唔會話好夾硬賣弄好刻意咁 或者特登寫到佢好勁咁
集中返講佢哋其實都普通人無分別 只係鐘意嘅對象係同性
將Mike同robin條女轉做異性都唔會覺突兀
我自己鐘意睇依種
唔同另一啲劇為政治正確而做咁 為加而加
見到都唔想睇
仲拍下季,見到d主角老成咁真係好出戲
尤其阿will
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞