[Netflix] Stranger Things S4 怪奇物語第四季 劇透討論區(4) 又要等幾耐先有S5呀!

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
你都on99
要提把劍應該提燒完可以徒手拎起
突然諗到會唔會傷左既001會唔會上Eddie身然後番生
剛剛睇完
Eddie 一定係今季MVP
想知最後max明明冇死到,點解條裂縫仲喺度,唔係一定要殺晒四個人先開到?
正皮
神戲AKIRA 真係inspire 咗好多套唔同嘅戲/劇
頭皮
Max真係死咗一分鐘
嗰下已經fulfill咗第四道gate 所以裂痕即刻打開
只係11 屈機扯返max 返嚟
但其實max都已經係veggie 狀態
Who?? 頂 我係咪要重睇
Robin好撚正喎 尻下尻下又靚女 想睇耐啲
不如問點解把劍俾火燒完咁熱都執得起仲好啦
Hopper 俾人teleport去咗Soviet union 又斷腳都冇事就知佢係一個full of miracle 嘅人 冇得用常人嘅角度去睇佢it’s all stranger things
咁又真係唔係套套超能力都係咁喎
阿基拉當然有諗啦
我諗到exactly有個scene係咁咪攞出嚟討論吓囉
童夢又喺阿基拉之前
又唔係套套都有papa抱著個細路死
佢之後抽離唔到yuri個角色好撚好笑
希望佢下季追翻nancy翻嚟唔多鐘意jonathan
冇計 mike will 條線可有可無 又唔洗點用腦
除咗 eleven 4個都係啦啦隊

黑鬼又溝緊女
劇情我可以當佢係伏線
但最慘係個角色好柒
印度街童咁
認真問
點解個個串nancy都亂鳩咁串?
係咪memes嚟
我成個腦都係eddie喺屋頂段前奏
已經唔記得佢
首先要讚下個 timeline set 係 80's 真係正
好多回憶都返晒黎
walkie / roller / walkman / Ghostbusters / 街機等等

若果設喺有手機年代嘅話好多野都會講唔通 / 易玩左

講下今個 season D 人嘅表現

Mike - 個個都話佢戲屎,但到底係佢真戲屎定導演要佢演到咁表面我真係睇唔透,要等 last season 先知

Will - 演到 80‘s 對同性戀未開放果穩壓抑 / 講左出黎可能 fd 都冇得做果種無奈,以佢年紀導演一定有教過 Will 點去演,咁無理由教得 Will,Mike 演到咁導演會收貨,所以 Mike 係導演要佢咁演唔係冇可能

Eddie - 同 Billy 都係 one season off 嘅人設,正所謂寧願大家都唔捨得佢,都好過拉佢落下個 season 行行企企做二打六,we will miss you

估計 max will 下 season 都係 keyplayers

諗到再講
個character真係好正
一岀場個造型似典型惡霸(頭一兩集心諗呢條友做乜撚嘢)
又夠膽當眾笑鳩籃波撚 仲要係毒品拆家

點知內心原來係鍾情d&d嘅小毒毒
有軟弱嘅時候同時心地善良

呀!岀得一季好撚可惜!
佢份冇野
只係覺得佢殘左
001睇唔起所有平凡人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞