[Netflix] Stranger Things S4 怪奇物語第四季 劇透討論區(4) 又要等幾耐先有S5呀!

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
都未開始拍,邊有咁快

話時話原來bobby millie brown咁好身材
資訊錯誤攪到籃球隊長冇得幫手打大boss
所以咪話佢無晒理智lor
互相睇唔順眼就認定係eddie殺人,之後所有野都入佢數
唔係我有冇上帝視覺,係個籃球撚以為自己有上帝視覺睇既野一定啱姐
有理智嘅唔係親眼見過up side down都唔應該會信啦
steve s1咪又係一路唔信到最後
分別只係steve有命打final, 隊長冇
其實佢定位係有啲諷刺㗎
籃波撚係典型八十年代啲影視流行文化嘅少年主角
靚仔 運動勁 天生領袖
但係廿一世紀嘅Stranger Things 就變咗反派
反而係班nerds救世界
Will會唔會解鎖新能力
唔信都可以有理智架wor
見到超自然能力就入晒一條友數,買晒武器,又要搞晒佢既朋友親人?
我都有諗Will
因為兩個世界連接咗 加強咗佢嘅能力
我成日覺得最尾嗰季會搞返will
首尾呼應
01最叻揾人脆弱嘅地方
我印象中S3果時已經講左目標係有5個season
咁第一季成班主角見到超自然生物demogorgon就想set trap放火抆槍殺咗佢啦 咁係咪又係冇晒理智
用人黎類比demogorgon
睇得出你好理智
冇諗過S2最尾snow ball果場會再出返黎
成個鎮最後都係話係Eddie錯喎
Steve 上次比蝙蝠咬冇死, 點解Eddie 咁影就死
咪係中段籃球撚係差館真係好似邪教咁咩都入eddie數lor
之後d新聞都不斷當八卦料報
Eddie型到最後
Eddie今次引晒所有蝙蝠過黎喎應該咬嘅係致命傷啦
點幫個籃波撚解釋都唔會有用
佢搞到Max 同針對Eddie呢兩個咁受歡迎嘅角色喺絕大多數觀眾心目中已經係無法原諒
本身成個Hawkins對DnD有偏見,然後個籃波撚又好似kol咁成個小鎮都拜佢嘅
只能話理解點解籃波撚一開始有呢個推測,但佢真係有啲過份地推波助瀾
厚bra加攝衫夠貼身姐
不過係幾震撼
是 佢踩爛walkman嗰下已經返唔到轉頭
總之咩都隊長錯啦
雖然隊長針鳩eddie係差佬漏口風先
但係都係隊長衰架啦
可能d&d係魔鬼崇拜都係隊長寫臭
Robin 鐘意果個女仔到底係咪bi/ les
見親robin 都尷尷尬尬咁
戲劇效果就係有呢啲衝突先會多人討論同好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞