[Netflix] Stranger Things S4 怪奇物語第四季 劇透討論區(4) 又要等幾耐先有S5呀!

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
勁撚好戲
相反Mike 示愛果場完敗
This is Netflix
講真
美國好多呢啲右翼耶撚鄉下佬係又蠢又硬頸
可能s5先比mike擔番正來同s1呼應希望係咁
邊幕見到
個地裂到咁
白車都埋左啦
唔是喎
佢擺明係果啲未拍過拖就兄弟第一
拍左拖就理得你死果啲
係啲戲屎左啲
人地啲隱性基做得咁好都比你話可能中意11
我認真Eddie 真神人可以搞到禁多野出嚟
6,7年了
啱啱睇哂, 可能我睇得唔夠專心, 仲有2個問題唔係好清楚, 有無大大可以解釋
1) 點解Boss 要搵Max bb 做第4個受害者, 吸收佢黎升Level? 係咪因為Max 同另外之前個3個一樣, 共通點係有見過學校嘅心理輔導

2) 幾條分支係咪有互動? 11 去左Max 記憶度打Boss, Nancy同Steve 去玩火燒Boss 真身, Eddie 同Dustin 走去打蝙蝠, Hopper 走返監獄打怪物?
Her face is too big
題外話
Joyce 喺教堂除衫
其實身材都幾好
皮膚又白滑
原來係咁開始明了
多謝解釋
第一季Steve唔係掉爛咗Jonathan部相機咩
佢嗰陣係啲傻9有錢仔 但都仲有啲良心
由佢仲識叫啲垃圾friend收下口、後尾識反省 抹返戲院啲塗鴉、搵返Nancy 呢啲都睇得出
但第一季嚟講 唔係真係好到完全無恰過人喎(?)
佢掉爛過Jonathan相機 最尾先有Nancy送返相機比Jonathan(再轉身返入廳攬Steve)呢幕喎
Eddie
其實都估到佢一定死
成個鎮都當佢係邪教徒&殺人犯
只要一日唔爆upside down嘅存在佢根本冇得平反
好可惜咁正嘅角色就咁冇咗
仲有max
依家咁嘅狀態仲慘過死
11雖然叫做保住左佢個肉身
但係個靈魂唔見咗
如果佢唔係keep住出軌/咁易變心會好啲
本身S1以為佢嬌嬌女
S2講返原來佢「有等過Jonathan」 但好快放棄 返返Steve度 都算
一路睇對佢好感明明都越嚟越多 都真係有啲腦又有guts
但今季又想同返Steve
真係
第1點我諗只係one要搵d心靈比較差嘅人落手
第2點 Hopper返去打怪係因為upside down嘅怪係hive mind,打監獄啲怪都會傷到Hawkins個邊嘅怪
咁點解Eddie 同Dustin 又走左去打蝙蝠, 因為要分散One 嘅注意力?
原本plan係Eddie Dustin 引哂啲蝙蝠去一個位,咁Steve佢地就可以輕鬆入one間屋
要趕走啲蝙蝠 Nancy佢地三個先可以上去打One嘅真身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞