[Netflix] Stranger Things S4 怪奇物語第四季 劇透討論區(4) 又要等幾耐先有S5呀!

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
唔覺有人知佢gay 而家應該係得johnathan
d細路見唔sporty白白淨淨隨口侮辱人又講中姐
8號大屠殺前就走左啦
One同El坐喺到傾計嗰陣 One話El老母以前有黎過實驗室揾El 嗰陣時8號仲喺到架
姐係8號已經逃走左
佢係見到個出入口先決定回頭
似係唔想比蝙蝠大軍入到現實世界所以佢先至回頭引怪
編劇來講呢個角色冇得唔死,殺人兇手呢個污名點都洗脫唔到
17年喺機場被發現身上有少量cocaine
出完S5先開始拍 好似係
第三季變咗戇鳩仔
第一季最型第二季叫做正常
第四季去到最尾嗰集之前都還可以似乎會變返第一季咁
黑歴史
每過一季就鍾意另一個 正一臭雞爛西
個窿開住佢地一樣可以拖時間
仲有假設有一兩隻蝙蝠落單咁點 你要睇住dustinbun
no, 我個角色線要收尾
編劇:咁eddie番到去點?asdfghjkl 太難拆了殺咗佢
記憶中佢老豆都鬧過佢
第三季唔錯,湊住dusty bun,又兼顧到robin條線

第二四就babysitter,感覺成熟咗

第一季頭半唔鍾意佢,直至番轉頭幫Nancy jonathan打怪個幕改觀
背景係八九十年代嘅鄉下
啲人無知、迷信係正常

依家啲人反應就係好似第二季Nancy同博士嘅對話咁:
無人會信背後個真相 就算放到喺佢面前都唔會信
因為大家已經習慣咗喺幕後生活 你突然夾硬揭開佢
反而會怪返你轉頭 好似香港嘅藍絲咁
所以怪責Eddie一個人對班村民嚟講易消化啲

有時有啲位唔使為駁而駁嘅
雙手劍係咁揸
8號呢條線爛到仆街
話時話點解Mike佢哋會知Dusty條女住邊?
今個season好似嫌11好煩咁
明明s2s3好緊張佢
正確反籃球撚嘅argument係
fuck him
點一樣得
你爬番去現實世界>
係現實拖車整個chokepoint>
等d 蝙蝠衝爆upside down拖車>
用聲引佢地注意>
佢地穿過個rift>
現實世界用車走佬/係現實世界拎架生繼續打

仲有因為難拆而寫死人呢個logic
咁hopper一早死咗
比一個鎮通緝你根本冇殺過嘅人 vs 你係另一個洲比俄佬困住一個守衛森嚴監獄迫你打demogorgon, 邊一個易拆啲?
係呀 之前佢啲訪問都有講過 連聲都係本人嚟
How good is Jamie

希望stranger things帶到多啲機會比佢,令到多啲人識佢,知佢有幾正
第4季算係咁

冇外界講到咁差
max咁樣真係慘撚過死
唔怪之得今輯已經成個阿叔咁
https://youtu.be/gK-nkD1G9Y8
呢幕真係好好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞