[Netflix] Stranger Things S4 怪奇物語第四季 劇透討論區(4) 又要等幾耐先有S5呀!

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
Eddie
應該係up side town由11打開門個一刻就同現實停左sync
打開門嗰刻係打001入upside down
但1983年係will出事嗰日
001入去果時upside down成個魔域咁
都未係hawkins複製版
所以咪話兩者之間唔關事

但係關11第二次堅開門事
美國軍法內鬥
黑人將軍Sullivan認為011開個gate 留佢係度會令情況惡化 要殺咗佢
Papa Dr Owen一派認為011係對抗upside down 最大嘅武器 要好好訓練 發展佢潛力
Vol1重笑001殺四眼仔咁馬路咪有門
原來真係有
重要係好大作用
https://youtu.be/-o_7hJCdj3g
睇返呢段都起晒雞皮
嗰陣淨係覺得兩個演員演技好好
亦都有諗過mind flayer其實係點樣control人類 可以同啲人講到野
到依家睇返 Billy講野嘅模式語調真係同001一模一樣
You shouldn’t have looked for me. 亦都有講緊papa利用11開gate揾001

All this time, we’ve been building it, for you.
真係啲野都connect返晒
可能蘇聯捉尻哂
今季得兩集?
估唔到001 set好哂gate位係東南西北
去到最後先見到 四個gate集合番去市中心
呢下真係神
唔睇到今季最後一集都唔知
Max特登走去個個位
好幫得001手 企啱哂位
Steve自己就一無所有 以前第一二季唔鐘意佢 依加最鍾意佢
呢下睇到起雞皮 仲有蜘蛛嗰隻怪因為001鍾意蜘蛛 好想知佢哋係後期諗定一早話plan好哂咁寫
真人eddie識唔識彈結他
好撚好j
Lucas到底幾時死
Eddie係學校俾人歸類玩board game宅男,但係型到癲
個籃球撚明明玩運動應該係男神級,點知係d on9狗公又黑人憎
同時有Murray火燒+Joyce電+Jim斬Demogorgon+Steve同Robin用燃燒彈+Nancy開槍+Dustin&Eddie引怪同斬蝙蝠咁多樣嘢加埋先俾到機會El反擊到下仲要本體同意識兩條線都未打得死One
仲有Max呀
幫自己條女執仇都狗公
Lucas問max揀好邊段回憶未,問佢回憶入面有冇自己,max答佢有出現一陣

成段回憶最尾都係同Lucas dance and kiss
本身政府起個實驗室研究啲超能力兒童就係為左對付蘇聯
既然係咁咪寫蘇聯同樣研究打開upside down world 黎打美國囉

其實都係一個80年代既元素 講80年代就要講下冷戰
佢地定義既nerdy 同我地唔同
成隻狗咁死衝無晒理智
仇都報錯埋仲唔係on9狗公
都無辦法要做誘餌嘛
唔係max真情剖白本身001都唔上當
一早諗定5季,2016年已經咁講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞