[Netflix] Stranger Things S4 怪奇物語第四季 劇透討論區(4) 又要等幾耐先有S5呀!

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
佢行女強人路線好OK吖
最好甩晒Steve同Jonathan
我見有theory 講Vecna要個新軀殼
S5就可以岀返Eddie但係變大奸角
咁我寧願係籃波撚

但應該得Eddie係喺upside down...
籃波撚已經比個gap 燒到炭
不過我想見返eddie
都算首尾呼應
配合返佢當初做dnd game master 果下
Billy係兩個seasons
真係搵返eddie嘅話要拍得好睇難度極大

btw, 最後一季唔敢抱太大期望
成套劇咁多siblings 黎講,Will同Jonathan都算係最相親相愛既一對
Nancy Mike/ Sinclairs兄妹/ Max Billy都係互串多
係得Will同佢呀哥愛黎愛去好正
出左一集
我純粹鐘意Eddie
想睇下佢做boss 咩樣
都好符合One 既風格
當初借呀Will 黎打自己人
到時呀肥仔作為智腦 應該精神創傷
Sinclairs兄妹今季都sweet左
兩個喺到整武器嗰度
you are still my brother
佢有拍啲唔著衫嘅戲 係幾大
但其實我唔明 點解蘇蘇可以咁易去到美國地方 仲要搞勁多野都唔俾人發現 到俾人發現咗都仲可以全身而退 無同美軍打過
可能黑人將軍係蘇聯臥底呢
火燒藍絲睇到好爽
理解能力咩事
Papa其實唔係壞人
佢只係一個好嚴格嘅嚴父
用一個錯誤嘅方式去「愛」El
其實都係唔少原生家庭嘅問題
佢淨係要El永遠更好,覺得佢永遠可以再好啲

反而El真正需要嘅係Hopper呢種爸爸

但Papà最尾都解放咗El嘅頸圈
都算係令El對往事完全釋懷
呢排loop master of muppets
Just the facts
Agger
其實點解個個都話Mike廢?我覺得唔係次次都要深入upside down 或者比隻demodorgon 追九條街再反殺先叫勁先叫精彩,試諗下如果Mike 唔係仆心仆命去救11,又比軍人響11屋企掃射,個幫自已既agent仲要死鳩埋,之後又去搵西妹幫手搵地址,再到最後響最緊張一刻救走11,咁樣都叫廢?其實如果我個女搵到個咁既男朋友我真係會放心交個女比佢,因為我feel到佢真係愛11同會用埋自己條命去保護佢(s3個陣billy行到走廊要捉11,max比billy兜巴星之後暈咗,Mike 都即刻衝埋去保護11)。

同埋佢對11個種自卑,好真實,就好似男人係藍領但同左個上市公司ceo拍拖咁,怕自己會比人嫌棄,所以先一直唔講I love you,就算最後比人飛都會覺得冇咁傷,相信只要試過女尊男卑既人都會有過咁既體會。
斯德哥爾摩症候群
Mike啲劇情太少 同埋其他人條線太刺激 所以Mike睇落冇乜點做嘢
同意呀,我諗連導演都同意所以佢先會響Joyce 屋企玩one shot槍戰,彌補番劇情上嘅不足
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞