[Netflix] Stranger Things S4 怪奇物語第四季 劇透討論區(4) 又要等幾耐先有S5呀!

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
Sorly 我無爬文 我衰
但我想問下
1去左upside down個世界後見到啲粒子
啲粒子係無意識無形態?
係見到1之後先變做第三季boss形態

定係佢嘅形態本身就係咁?
明明S3淨係識瘟11
牙will走咗又入地獄火會玩返dnd
牙will鍾意直仔冇前途㗎 你值得更好
懷疑下季牙will又畀1仔上身之後死埋
mike就繼續風流快活
啱啱追晒s4 想講啲故事線好撚夾硬同勁predictable夾硬分4條貓捉老鼠故事線 老母俾蘇聯捉 仔俾政府捉 nancy班人俾籃球隊捉 11俾papa/政府捉 啲內容下下都好似打機解mission咁要解謎 要懶係搵到線索然後忽然驚訝明白晒咁之後啲背叛又勁明顯 加埋啲classic子彈無下中 臨急時會引擎打火機無火嗰啲
記得呢集特別垃圾
所以對佢好深刻
我覺得係有意識冇形態 hivemind應該一早存在
1黎左之後 merge埋自己意識落去 攞左個控制權 亦都改變左個形態
呢集零零舍舍同主線冇關
又悶到pk

Eddie is James hetfield
果種80年代嘅feel幾正
有d可惜 但唔寫死eddie比佢返到現實都好難洗白
el走左冇女瘟咪玩返d&d
Dustin S4 演技大爆發
死得太痛快屌佢啲性格垃圾到
Sor 我都無乜點爬文,見到好似一樣倒讚,但我作為跟風仔睇咗套劇,覺得劇情實在太過普通
啱啱追晒s4 想講啲故事線好撚夾硬同勁predictable夾硬分4條貓捉老鼠故事線 老母俾蘇聯捉 仔俾政府捉 nancy班人俾籃球隊捉 11俾papa/政府捉 啲內容下下都好似打機解mission咁要解謎 要懶係搵到線索然後忽然驚訝明白晒咁之後啲背叛又勁明顯 加埋啲classic子彈無下中 臨急時會引擎打火機無火嗰啲
Sor 我都無乜點爬文,見到好似一倒讚,但我作為跟風仔睇咗套劇,覺得劇情實在太過普通
咩戲
成日覺得佢地好似樣
https://www.youtube.com/watch?v=3ieSbqFqTRU&ab_channel=GQTaiwan
唔怪得呢集隻boss幾順眼唔太覺cgi
特效化妝真係無得頂
可唔可以討論下Max Mayfield 有幾勇?
唔想傷害無辜自願做餌, 失敗嘅會被人爆眼扭骨
真‧女英雄
Nancy
見到呢個角色第一時間就諗起Bastards入面嘅Brad Pitt
x2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞