[Netflix] Stranger Things S4 怪奇物語第四季 劇透討論區(4) 又要等幾耐先有S5呀!

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
robin 咁好身材
Steve最終羣埋師奶堆做義工
will個腦係得同mike打機,世界末日算係咩
我又冇
手腳扭曲晒聯想唔到
S4之前,以為Will會對11日久生情
其實有啲益咗佢
應該Keep佢唔死有意識嘅狀態下做門
全因為nerds唔怕11
當佢好朋友而唔係怪物
先令11願意去救呢個世界
唔怕啦 支那都睇唔到Netflix
有興趣
我英文應該都ok冇問題
不過通常忙 可能一個月淨係出到一兩次
佢同11條愛情線都唔work
尤其大個咗之後
s3開始佢成個角色偏離咗
friends don't lie 個mike去咗邊
藍波撚固執咗成季
諗住最後會好似billy咁死前做一下好人
點知固執到完埸

Btw佢女朋友好靚
可能唔係留得好耐就得
仲以為今季係最尾
以為8號會出場
由GOT開始已經覺得佢好型
政府介入冇野唔得嘅, hawkins細town一個
eddie死係寧願做一日英雄,都唔想做一世烏蠅
呢套野都講好多主題
Vol1用papa講一個人無絕對既善惡
Vol2就講Max都真係想過billy死
仲有呢季講好多it's ok to be different/ special
LGBT being a nerd玩d&d 有超能力(搬去新地方做outsider) Lucas喺籃球隊
even係Joyce同hopper兩個啲人成日會笑驅風 幾廿歲人搞啲咁既野
但正正就係搵呢一班different既人救世界

同埋其實呢套野啲男女角能力值幾平均
唔會故意地父權女權 睇得舒服
係囉
唔知點解我頭先都有呢個錯覺
我反而想試香港人D&D, 廣東話咁玩唔知係點
希望S5唔好繼續死撐佢2個感情線 細個真係sweet 但S3尾開始真係少怪
最中意係eddie開show之前唔係淨係yea let's rock and roll
而係講Chrissy this is for you
好有heart
eddie
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞