[Netflix] Stranger Things S4 怪奇物語第四季 劇透討論區(4) 又要等幾耐先有S5呀!

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
咁會變傻仔 觀眾會問唱黎做乜 都脫離左vecna
叫人call白車 做人工呼吸同心外壓 大把人壓力下做到而佢痴左線走去唱歌會被人鬧
但Jonathan 溫柔同理性d
你要諗埋佢地廿年後變咗阿叔會係咩性格
Steve蠢蠢地又成日掛住溝女
有冇人知ep8最尾嗰首歌叫咩名?
好有準備大戰feel
1,3季有機會打時 johnathan冇淆過
咁佢都就死 咩都要試下
而家都收貨嘅
係囉 講打佢有淆咩?
成套嘢連啲細路都係戰狼mode
Steve 令我諗起GoT 個Jamie Lannister ,又係一開始做奸角之後有唔同經歷,角色人格有成長。 希望唔會好似GoT爛尾。 so far 除左08黑鬼其他人都算寫得幾好
故事上佢幫11恢復能力打001
咁咪唔算反派囉

我都唔明有咩好拗
Duffer brothers 而家應該後悔緊殺咗Eddie
因為反派同壞人係兩隻唔同嘅詞囉
你自己走黎用壞人呢隻字 正常人講好壞就係有冇傷天害理架啦
但我好記得佢地當初果班人,s1 殺左burger 店個老細
所以都係覺得佢地係壞人
Journey-Separate ways (worlds apart)
正解
呢度諗起peter parker同gwen
stay with me stay with me
相反佢地啲阿爸阿媽個個都on99咁(Joyce 係地上最強老母唔洗講,但Mike 同Nancy 老豆係on99當中嘅表表者)
咁就尷尬咗少少
我覺得ok既,但希望佢會響s5以回憶既方式回歸(最好有啲新野睇,好似係佢同Mike Dustin and Locus 玩d&d既新畫面,令Dustin 爆seed or something,因為都第五季完,要殺佢冇可口非,起碼令我好好喊左一場
冇咩後唔後悔,見好就收,夾硬拉長來寫仲衰
Btw唔明點解001死要啄住Max
中間Nancy都入左佢個意識
唔係佢放過Nancy Nancy死硬
點解佢咁針著要搵一啲心靈脆弱嘅人黎殺
就算係s3佢上左Billy身都係亂鳩咁殺人
想睇回憶
Mike, Steve對Eddie 死訊個反應係基本啦
同埋要還佢清白
換言之咪係佢遙距開門/開門+吸力量嘅條件
殺人就唔洗 佢講到殺完其他就會殺11
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞