[Mac撚] 用家/買機集中討論(75) M1唔識熱,冬天點樣用

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
好 唔該晒
部MBP2018舊電好似脹左,依家放係枱會搖搖下咁
想問下有冇巴打知去apple store換電要整幾耐?

仲用緊OS CATALINA 想更新os 但唔得,因為呢個error, 要求救
清想買Air ?
屋企人部19 13”想換air,但睇落似9-10月
我就諗緊16”
諗咗幾個月
有沒人長期用部iPad pro 12.9 做dual mon, 用cable connect 畫面如何?
我本來想買14” 睇完覺得太重買左袋底M1 算,M2 吸引先再換

因為都係文書多
其實m1袋底太抵玩
有時覺得m1max顯得太貴
我搵到部$6000冇火牛、我諗用一年賣返出去都有$4500
學生價全新都係差唔到1k
我果部係全新,只係俾人羅走左隻件

本身都有隻一出三牛
咁又ok喎
係! 諗緊買唔買多部12.9 玩dual mon, 但唔知邊度有得試USB-C 連接畫質
我估唯有睇下有無fd有
無啦!用緊10.5 顏色有少少失真. 如果用universal control 都好

有冇師兄知有事撳空白鍵Preview失靈,
除咗重新開機重有咩方法。
已試過Force Close Preview
自己搵到solution了
Option + Secondary Click (right click) on Finder in the Dock then click Relaunch.
想問下通常放返出去係未底配比較好價小小?
用mag safe 充電嗰陣部m1 pro LED燈係咁閃紅燈 究竟發生咩事
上網教嘅方法都跟過晒,都仲係咁
而家仲要火牛托咩
有無買左M1 pro 底配既師兄發覺唔夠用?
有冇人用緊HyperDrive GEN2 16-Port Thunderbolt 3 Docking Station?
買佢定Caldigit TS3 Plus好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞