[Mac撚] 用家/買機集中討論(75) M1唔識熱,冬天點樣用

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
到青衣了
更新完macOS12.1插着電都係用唔到safari 嘅YouTube睇HDR影片
尋日部16+256 M1 air都到咗
第一次用mac 多多指教+1
屌,順豐居然唔係跟平時派件條友上來
不嬲買iMac同iPhone都唔係咁,點解我自己件野就咁
更新唔到macOS 12.1

幾個鐘冇郁過
mbp14
我終於轉PFS
有冇人macbook用airpod 會疾下疾下之後斷線

同時用緊bluetooth mouse 同keyboard

14"mbp
我都係,今朝都未轉,你講完去check下就見佢轉咗,可能同一批出貨
我見人地如果上海出貨就3日左右到,深圳出貨就第2日有
出貨先算啦
有得轉status 已經好開心, 等多一日我唔介意
有冇hub 推介?
實體keyboard就是爽
只求聖誕前收到,俾自己嘅禮物
x2
HKT Education 苦主上嚟報告
原本1號拎 打咗兩次電話 online chat咗三次
今日終於打咗過嚟話17號有得拎
袋底16寸 model
我原本17號拎,而家等通知,話會delay 10幾日
想問下mbp用唔到airdrop可以點解決
有開wifi bluetooth set埋seen by everyone

次次都係射到嘢畀人 但係人哋想射嘢畀我就揾唔到我部電腦
自己電話 ipad 會見到部腦 但係都射唔到啲嘢落部腦

請問有無人遇過類似問題?定係應該直接問藍精靈

利申: 2017 MBP 13” no touch bar 有定期update os
要改返agent 做windows Chrome 先睇到HDR

係Youtube disable 左唔關apple 事
Firewall
點解我都係未見到有12.1 update
之前都check過已經熄咗無開 但係都唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞