[Mac撚] 用家/買機集中討論(75) M1唔識熱,冬天點樣用

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
有無M1 Spotify 都係會黑咗無反應?
照官方講法,照計抹眼鏡濕紙巾都應該得。

https://support.apple.com/en-us/HT204172

我睇紙巾盒成份都係 isopropyl alcohol.
Adobe zii 依家淨係support intel 版嘅adobe software,一定要開rosetta先用到老翻
其實正版個CC有部分background野都仲係intel未universal
就咁倒intel TM唔work唔出奇
就算響M1度download CC個installer都係要用rosetta行
係個別已經native左既app運作嗰時先native
我留意左一排既 Luna 終於支援 5k retina iMac as secondary display of 我部 M1X 16”

我應該會狗衝一個去試下,到貨後報俾大家乜料

原本12月頭,改到29/11,但今日先出貨,到時撞正星期日唔洗翻工,又要特登去拎
Cpu 7x度風扇都唔着,真顛。。。

M1 pro 10 core
我想問有冇人試過開部機個時會勁大聲 因為平時都只係3-4成音量 但係岩岩休眠部機開返 突然勁大聲
我會,唔知咩事,啲通知聲突然勁大
同你一樣,cake撚住左係上海呢個位
2021-12-02 19:31 快件到達 【香港青衣中轉場】
隹果頭通常11點派件, 到底聽早會唔會收到機比我返工用

有冇人係一樣 1-8/12 但係仲係處理中
27吋imac 幾時肯出新唔想買intel版
等多幾日,我係個range 第四日先出貨
運送中

快件在【上海浦東集散中心】完成分揀,準備發往下一站
運送中

清關完成

屌佢老母搞咁搞咁撚耐冇update
咁耐架呢個位
要幾耐
我都係今朝轉呢個,唔知啊
如果睇你12個鐘都未運,我諗我個部要星期日/一先有
仆術APPLE寫送貨Deadline係 04/12
睇黎又遲
預佢3日啦
我送左貨錢都未扣
終於prepare to ship
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞