[Mac撚] 用家/買機集中討論(75) M1唔識熱,冬天點樣用

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
用macbook pro更新唔到macOS 12.1
卡住喺 about 20 minutes remaining好耐
試咗好多次都唔得 想問下應該點
有冇邊間信譽良好嘅店舖幫iMac 換ssd
教育優惠都仲係唔可以walk in? 網上都揾唔到資料嘅 如果網上買 佢剩係會send email叫你認證學生身份?
btw有冇人會去studio a嗰d買
屌你#1咪有寫
唔可以呀 要等一個月
冇留意 不過有時會碌到停果下會反方向碌一下咁

公司機冇裝 得 4GB ram 開完 Outlook 同 Visual Studio 都冇乜淨
我都好似有,上網睇完好似係硬件設計問題無得搞
話係呢個磁力滾輪設計問題
但我覺得整體嘅優點可以 cover 到呢個缺點,所以都值得嘅
https://lihkg.com/thread/2826165/page/1
我老了
原來已經冇人會係macbook痴sticker了
反正部機係自己既,鐘意咪痴sticker
去天才bar見到唔少人都有痴貼紙喎
連登又話痴乜鬼貼紙咁核突,同啲連登仔話不嬲 iPhone 都係裸機用一樣

利申:唔鍾意痴貼,不過人哋要痴都唔關我事

諗起蘋果曾經個廣告

https://youtu.be/ZT4ZbwgIK3w
想買m1 macbook air , 見到studioA 個部係 MACBOOK AIR M1 (2020), 會唔會伏?有冇出過2021改版?定係完全一樣?真心求教
冇,係得果部
唔該ching

咁放心買
Mactivity
一皮樓下筆值

13“ M1 pro 定air好
13‘’幾時出左M1 pro
mac pro 定 air 好

問得唔好 自膠
袋底Air啦,你搵到折只係六千幾
你唔想煩就等下個12.X更新先再試
如果仲係唔得先至troubleshoot咩事,通常都係system files有野corrupted
我都啱啱買咗air
無呢個問題喎
睇price 原來出邊又平一千
係因為你擺太耐無動作,佢自動行voice over幫盲人setup
而家應該真係等到12.2
但而家連airpod好撚廢
想update佢睇下會唔會好啲
明明未有update之前好好多
m1 mba 係得一部之嘛 夠錢就去馬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞