[Mac撚] 用家/買機集中討論(75) M1唔識熱,冬天點樣用

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
即刻唔想換新機啦
apple回收價都係出去賣咗佢啦
唔知仲賣唔賣到6k
放喺隔離多個芒用好過啦
遲啲有埋Universal Control應該幾好用
Intel成功挖角蘋果M1晶片總設計師
https://lih.kg/2836820

有冇人試過Parallels 17 Windows 11 Xbox Game Pass 成功裝到Game?
想問下依家係咪仲未有專門俾mbp 14 16嘅保護套或者Sleeve?
Apple官網咩都無
得,剛賣左6k (2019 13 i5 16g 512g)
incase 出左, 係香港未入
上美森買啦
MOFT尋日攞左

周街無貨成哥度訂14吋四百頭

美森平幾十但運費計埋差唔多

注:去Price.com度度都話有去到又係無咪晒時間
開心小發現,我用個電話既charger 用type A to type C 線都推得郁部14 m1 pro. 充電就未必得,但無乜loading 時powered by charger 應該OK.

估計係巴士都可以插電用
幾個月前我部Apple MacBookPro11,3 Core i7 2.3 15' A1398 10/2013
都成功trade到$3200
仲要speaker拆聲 臨尾果日仲見到有隻蟻死左係Mon入面
Ching 向邊度賣啊?先達?
睇左新m2 mba 既rumours。白色keyboard好唔吸引
咁有咩用…
正正經經買隻尿袋仲好

真正出嘅時候唔知
暫時睇唔係淨係M1先support
仲諗緊16gb 定32gb ram (m1 pro)
一改32gb ram 就要等一個月,好唔想等
有時唔記得帶火牛,搵個手機級數charger 都可以止住咳
買隻大w尿袋搞掂,乜叉都得
今日拎左部新機MacBook Pro 14吋袋底
結果舊電有少少倒水咁樣
就咁睇唔似佢講咁有11個鐘上網

充完電之後我淨係拎左嚟開safari
有重開過
但係部機就好熱
想問下可以點解決
唔該咁多位巴打
可能分分鐘佢哋連MacBook都冇
第一日開機佢會做indexing, 會用多啲電
之後幾日會正常返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞