[Mac撚] 用家/買機集中討論(75) M1唔識熱,冬天點樣用

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
唯一要揀嘅係顏色
見有人話個座唔郁得 揀vesa駁座好d
用hdmi連個2k 144hz support hdr既external mon,連完個mon右邊出綠邊,用120hz或以下就無問題,但我上網查過hdmi 2.0就已經support 2k 144hz,點解會咁

如果我set 144hz再著埋hdr,啲色直情變到好怪,到底係咩問題
想問下有係網上apple store買過"Pro App 教育套裝"巴絲,想問下比錢買果時有冇CHECK過你地個學生身份??
我成日係床用就買左macbook pro 16
我買機連app.佢有check.
本身用win display card 出DP應該係可以再經第一個mon 做bridge DP OUT去第二個MON

但而家唔知macOS 用USB 4 出DP做唔做到
VESA仲難放過stand 版
DP daisy chain要MST
macOS唔支援
有冇人知道個universal control幾時出
唔記得係咪升左做 macOS 12 先有呢個問題
依家收 SMS 直接撳 Enter 會入埋嗰幾個英文字母
以前淨係會入數字
正呀,記得寫report
你部係咩config?
SSD 4TB,其餘打爆晒

呢個可落下一頁
多謝指教
今日要攞部機俾天才 check 下 - 噚晚係冇插電之時,部機有時會當左自己插左電顯示出 plugged in 狀態,同埋會不停 switch 自己係有插電同冇插電之間徘徊,攪到顯示係明同暗之間不停轉
感謝
袋底 air 的確係上網都慢 d 唯有等下年出新
有冇人試過用一個docking出2個mon有d application(Android Studio)會開唔到 禁左出黎自己熄返
試過單mon無事 用2個tb出2個mon都無事
望望下MacBook Pro 14” 又幾順眼,係真係厚左
但係個升級感應該幾高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞