嚟到英國,都繼續賣眼鏡之你問我答

1001 回覆
182 Like 57 Dislike
我喺曼城,方便嗎?
cooper vision Clariti/MyDay/Biofinity
眼鏡舖成日sell 我上 customised lens
值唔值比個差價?
配開Cooper vision
大約幾錢一對?想叫屋企人寄過嚟但又好耐先到
唔該巴打
好多人覺得好樣衰不過我ok
但全視線可唔可以當埋太陽眼鏡咁用?
得既咁我副超就唔配度數鏡片直接擺埋一邊
我都係响曼城呀
想問如果新眼鏡度數唔啱
係咪冇得換?
個驗光師好hea幫我check
配xtractive嘅話絕對無問題
我自己嗰副都係sensity shine 變色
https://www.fashioneyewear.com/intl/oliver-peoples-riley-r-ov5004.html?color=30498&size=26778
呢個英國online store啲野平到有啲誇, 請問堅唔堅架? 英國人有乜comment?
唔係ching! 意大利造既品質好差呀?
唔該!
其實zeiss買現成鏡 都會比hoya個d好

見正價現成鏡同hoya差唔多價
豬巴,有冇話乜嘢色做太陽眼鏡好,乜嘢色唔好
依家眼鏡舖多數都肯跟
買咗大牌子鏡嘅更加會,因為鏡行有時會包埋
差過日本
個人唔會考慮
唔會啦
同一生產技術,一樣係倒模
但都唔會差唔多價
除非Zeiss stick LT vs Hoya HVLL
但咁比嘅話Hoya鍍膜襟d
xtractive 係咪得essilor, swisscoT同hoya?咩牌子好d?
另外想加埋偏光(揸車), 應該都可以?
唔該多之爸打
我見蔡司非球面現成單光鏡片
寫DVP

1.56 photofusion 正價2000

Hoya vp 1.5 sensity 正價已經2080

正價平過Hoya
Hoya 1.55 sensity 就真係不了
兩千銀用舊coat
超深色變色鏡除咗Xtractive, 仲有Hoya sensity dark 同 Zeiss photofusion extra grey

偏光鏡本身會有明顯色
1.6呢 hvll vs dvp
現成鏡都會係zeiss sharp d
定差唔多

定係用zeiss一定要用rx鏡
DVP反光少d
豬巴其實owndays隻seiko 雙非咩來頭
可以做得咁平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞