嚟到英國,都繼續賣眼鏡之你問我答

1001 回覆
182 Like 57 Dislike
full time嚟
咁唔抵讀
呢個後話
拎得BC有local fee都6年後
夾埋3萬磅home fee都好貴
可能6年後3萬鎊對的嚟講係碎銀呢
我想問大佬通常新眼鏡嗰啲眼鏡資訊去邊度有得睇 一次過歸納嗰啲
以前舖頭有買開眼鏡begin
上網嘅話除咗幾間出名眼鏡店嘅官網之外,呢個台灣網站都好多嘢睇
https://www.soeyewear.com/
應該係新嘢
早半年睇仲講緊要等GOC批
英國究竟邊到有得買超薄鏡+藍光
大路舖頭無
防藍光鏡應該大部分都有喎
依家嘅潮流嚟
咁超薄呢?超薄比防藍光更緊要
https://lenses.jaikudo.com/coating/blue-shield-coating/

仲有蔡司,依視路,甚至乎Hoya,東海可以揀
1.67/1.74呢度都好易搵到
唔該巴打 返屋企望望先
之前去過師兄係香港鋪頭配過 東海雙非球面
戴落舒服 不過而加鏡片有d花
近視800 散光120 自帶鏡架
3000budget 推介用咩鏡片
唔該
做咗吓功課,原來specsavers聲明咗唔賣抗藍光產品

不過spec savers超薄都多選擇呀
買咗超薄 但厚度同香港同仲有大段距離
大家都1.74都有大段距離?
你喺香港做開邊隻,喺呢度揀咗邊隻?
我買個時佢同我講thin同extra thin
唔係用香港平時用開嘅數字 即係你嘅1.74
好彩眼鏡錢公司包
Anyway 會用你介紹嘅網站thanks
thin =1.6
extra thin = 1.67
ultra thin = 1.74
呢邊係咁,好老土
即係以前香港特薄超薄咁
豬巴
變色鏡嚟講,全視線/photofusion x/sensity2
佢哋有乜分別,你會點㨂

我之前有副運動眼鏡配咗"zeiss 1.6 finished sv as photo grey",勁花
想問變色鏡喺咪都喺咁
三隻都係變色技術
photofusion x 同sensity 2 層係喺鍍膜上面
transitions係fuse喺鏡片上面
撇除技術差異,用戶層面唔會有太大差別

變色鏡鍍膜同白鏡係一樣的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞