嚟到英國,都繼續賣眼鏡之你問我答

1001 回覆
182 Like 57 Dislike
你最好打去問吓,反正對鏡喺Lab生產緊
就算sasamata caesar flip都唔算好重
同埋要睇比例,lindberg同手造鏡架配clip on嘅配戴感覺已經爭好遠
但係咁彎 鏡片會唔會好貴
https://www.instagram.com/p/CfLP8NbP4j-/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

咁啱見到有行家都講緊呢樣嘢,可以參考吓

染色鏡九成九要訂,所以做對1.6球面訂鏡加染色,已經可以做埋指定面彎,土炮嘅話應該一千內有找
Clip on係咪都係推介黃店list> ownsday
以前都有另外配過Caesar flip但可能要配貼面d既眼鏡
店嘅選擇就當然啦
如果係未揀定眼鏡,可以考慮本身有埋原裝clip on嘅眼鏡
咁要逐間問下先,thanks巴打
其實想問矽膠鼻托係咪都有幾種?我前排去OWNDAYS佢哋幫我換咗一隻透明鼻托,話係矽膠應該會舒服D。但係我見網上有D矽膠鼻托唔係透明嘅,會唔會高級/再舒服D?因為我鼻樑仲有D壓力同紅印
鼻樑有壓力同紅印,除咗可以換更軟同更大嘅鼻墊之外,將鼻樑嘅壓力分散去其他地方都非常重要(除咗較鼻托,仲要留意吓鏡架嘅頭圍head width會唔會過大同過細,耳位有無適當嘅鬆緊)

如果要喺更軟嘅鼻墊,可以考慮有cushion功能嘅:
最後蔡司蓮花同DVP都配左
DVP真係清D SHARP D 不過夜晚帶出街D街燈刺眼好多
落咗Blueguard 都好刺眼咁犀利
其實東海果隻 Lutina 係咪真嘅唔黃?

放心,lutina白過Zeiss blueguard好多
VG咪即係HVLL
海外叫法同日本叫法唔同
香港嘅hoya球面鏡中樣係用緊VP
唔明點解英國Hoya咁少人配
老闆寧願開東海account都唔開Hoya
想買副taylor with respect diadema,喺英國係咪唔洗諗
師兄點睇蔡司clearview
日本嘢真心難搵
我都幫緊個巴打搵副bathing ape
綜合巴絲評價
算係唔錯,不論價錢同品質都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞