(青春/甜)《一個書生既Player故事》 (2)

939 回覆
206 Like 13 Dislike
書生
lm
玩家
一路睇一路聽到NBA個MVP 聲
留名
今日有冇新文?
黑澀會、勁舞 回憶呀!
pish
Online game溝女真係唔少青春甜故總會出現既環節
細細粒容易食
Lm
由旺角搭返屋企既途中,肥傑真心Mode問我: 「林書生,我諗極都唔明,點解你可以咁容易就媾到女。」

「明明我已經減撚左肥,點解都仲係媾唔到女神?」肥傑話。

「你好葡萄我咩?」我反問。

「係嫁。」

「正正因為你當正D女係女神,所以就媾唔到女囉。我話你聽啦,只要你當佢係條草,唔鳩理佢,D女自然會痴埋黎嫁啦。」呢個係我從林敏兒、溫梓柔同阿婷身上學返黎。你愈唔Care,反而得到既愈多。呢D咪叫犯賤囉。

「瘦田無人耕,耕開有人爭,你俾心機周圍試下,搵到第一個就得嫁啦。」

肥傑一臉迷惘,似懂非懂。

「洗乜羨慕呀,識左一日叫老公老婆,都無意思既。咁都算媾到女,認真你就輸了。」羅嘉樂話。

「但。。我連呢D女都無喎。。。」肥傑話。

我總覺得羅嘉樂同我係同一類型既人。分別係佢睇得穿好多野,但唔會好似我咁沉淪於世俗既慾望入面。

係,我認我係沉左船係性慾既花花世界入面走唔到出黎。

想STOP咩?

每當你有罪惡感既時候,慾望會一次又一次拉你入去做錯事。

即使自己都知道呢種價值觀係唔岩,不為世人所接受,但反正都錯左一次,再錯多幾次,有分別咩?

白紙劃花左就係花左,破左既處就係破左,返唔到轉頭嫁啦。。。

【岩岩打完機,而家返緊屋企啦。】送出。

我望到羅嘉樂send sms俾陳詩詩報到。

如無意外,羅嘉樂呢種穩重又玩得既性格,應該媾到低B妹陳詩詩既。。。

我又回復返唔禁電話既日子。

本身我就唔鐘意用手提電話既人。

同埋,都無一個可以令我安定,想24小時都聯絡既人出現。

阿,戀愛呢種感覺,離我好遠。

點解先得中二就要對愛情死心到一個咁既地步?

Please trust love. Please trust yourself. You will be loved.

你命中注定既果個人,總會出現的。

我就當你係個盪失路既路痴吧。

唔好亂咁走呀。

你停係度等我過黎就得嫁啦。

到時,我會成為一個最好的我,出現係你面前,我會奉獻晒我所有野俾你。

等我。
好似離結局仲好遙遠,我已經日日追架喇
加油樓豬
推呀
去到大學先出現到
宜家先中二已經玩到咁
之後中三到中六應該瘋狂
LM
Pish
2018年新年願望已經諗好
就係希望2019年前會睇得完呢個故

我會繼續追架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞