(青春/甜)《一個書生既Player故事》 (2)

939 回覆
206 Like 13 Dislike

其實你地係咪同一個人黎嫁
突腳喎溫梓柔,你無得同林書生打牌啦

温梓柔表示

你唔好咁啦
好鍾意睇佢同江柏琪一齊

唔知佢地

唔知佢地

留名
好鍾意呢一種甜

Agger
我好想知令書生回頭是岸果個女係邊個

根本無,你睇番樓主另一個故就知
屋企人搬咗去意大利既事,我連羅嘉樂同肥傑都無講俾佢地知。

所以,同居三個幾月以黎都無俾同學發現到,真係好成功。

好快就經歷完考試到咗暑假,我同江柏琪見面既時間更加多。

搞笑既係,我同江柏琪真係生活Type,由廢校以黎都好少出街玩或者行街。

行得最多就係超市同埋日本城。

「林書生,你有無見過我塊冰巾?」

「冰巾?你覺熱咪開冷氣囉,洗乜用冰巾。」

「唔知呀。黎M成身都好興,好似發燒咁。」

「去雪櫃攞舊冰放係身度咪得囉。」

「唔得呀,我見到條冰巾好得意,好想買。」

「你自己落日本城買啦。」

「陪我落去買啦。」

「好熱呀,唔想落。」

「落啦,我唔煮晚飯你食嫁!」

「唉屌好撚麻煩呀你。」搞到我要起身換褲同佢落去。

為咗買條On9冰巾,我地大熱天時特登行遠路去Jusco買(而家已經改咗名做AEON。。Oh老屎忽)。

「哎屌出晒汗。」

江柏琪好似都熱到無乜心機,無乜點出聲。

行到2046終於搵到佢條冰巾,諗住行多陣去Counter俾錢,點知佢無啦啦面都青晒,同我講佢M痛好辛苦,要坐底抖抖。

佢個樣好似就黎暈低咁,嚇到我都唔知點算。

「屌。。屋。。企。。唔夠。。M巾呀。。。你幫我買兩包YY草本日用。。。一包夜用,XX牌38cm果隻。。。」

要我堂堂林書生買M巾,我差D啤住佢講粗口。睇在佢而家痛到死死下既份上,我收返我想講既粗口。

咁都要買嫁啦。

我立刻係間店狗衝去搵M痛藥同埋M巾。

順便買返包封晒塵既陳年暖貼,同埋朱古力俾江柏琪。

我攬住佢膊頭,帶佢出商場截個的士就返屋企。

「你睇你,咁虧,行兩步都要搭的士咁富貴,養你真係難。」

「肯定係因為琴日食咗雪糕。」佢已經極速攤咗係床度。涼又未沖,好污糟呀。

「你快啲訓休息下啦。」

「食完藥即刻好返好多。」佢坐咗起身。

「我都未見過咁好精神既病人。」頭先痛到想死咁既款,而家又咁生猛,俾佢激死。

我伸手放係佢頭上探熱9up:「唔,醫生話你要休息,快啲訓。」

江柏琪都聽我話真係休息訓教。

我得閒就入佢房望下佢個柒樣,摸摸佢個頭,場面溫馨。

江柏琪好似隻寵物好乖係度訓教,依一刻,個世界就剩係得返我地兩個。

好想攬住佢訓。唉。

然後下午四點我就返咗自己房訓。
訓訓下,我感覺有人望住我就醒咗。

一睜開眼真係嚇親,成部電話隊向我塊面唔夠20cm距離。

「吊,好玩咩。」白眼都反埋。

「攞張相黎昅昅。」我起身坐係床邊,舉起手就想攞江柏琪既電話。

「N-O Noooooooooo!!! 唔俾你Delete!」佢極力反抗,仲想偷走離開我房門。

係短短既幾秒,我由捉實佢電話,變到捉住佢雙手,到一野拉咗佢落床迫佢攬住我,好似韓劇一樣既經典畫面,我都唔知自己係真唔小心定有心咁做。

佢個人失咗平衡成個跌咗落我度。

我攬住咗佢條腰,同佢對望。

我覺得呢個Moment係一個機會,我向前準備錫江柏琪。

但佢卻轉頭,留下一句「唔好」,就拒絕咗我。

江柏琪輕輕推開我,我亦由得佢離開返自己房,因為我唔會迫自己鐘意既人做啲佢唔想做既野。

你知我鐘意你嫁。

我好似自願當兵,唔係,江柏琪由頭到尾都無要我做兵,只係我單方面要求佢俾我做兵?

都唔係呀。

我覺得江柏琪唔係唔鐘意我,只係我地唔係好拍拖既感覺?

我既思緒好混亂,唔知道自己想點。

唔知我地既關係算點。

問號問號???
Live

問號問號???

等我估下先
係咪書生grad 完搵返江柏琪
live左 屌
今晚仲有冇文阿
這些機會不是屬於我的

但最後最相個時講架喎

但最後最相個時講架喎

可能係書生單方面金盤洗手 修心養性

但最後最相個時講架喎

會唔會係書生玩到有病所以收山呀?
好正 但上帝視覺知道書生後來
這些機會不是屬於我的

好撚sad
留名
唉...

但最後最相個時講架喎

咁講我架

但最後最相個時講架喎

咁講我架

你講!係咪射唔到!

但最後最相個時講架喎

咁講我架

你講!係咪射唔到!

比啲你都仲得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞