(青春/甜)《一個書生既Player故事》 (2)

939 回覆
206 Like 13 Dislike
仲有無
0進度
可能上到大學有得屌返佢
我想知個位穩定嘅女朋友係邊個
唔知點解我覺得Vera呢個名 好似就係淫婦嘅代名詞
書生幾時先畢業

姣閪專用英文名

姣閪專用英文名

話說有個情趣用品老闆成日上viutv 又係叫vera 我成日諗起佢
pushhh
有文未
push
Push
唔知其他人有無試過食物鏈既關係?就係佢鐘意既人,唔知點解都會鐘意你先。

我識諗,知道Vera係一個不能踩既伏,但我既好朋友肥傑閱人經歷好少,唔識避不特止,仲會追住D伏黎踩。

點解咁講,係因為我收到肥傑既Msn,佢竟然同我講約咗Vera出去。

丁丁、王家欣、Vera。。

已經係第三次,雖然我咩都無做就俾人鐘意咗唔關我事,但對肥傑都係心感抱歉。

書生 說:
喂,聽日放假出唔出黎?

Kit 說:
No la
書生,你今次真係要做我軍司!

書生 說:
乜9?

Kit:
星期六我約左Vera出黎呀!

(妖,我心諗,唔撚係呀個Vera!好搞唔搞,走去搞鳩肥傑!)

書生 說:
O. 咁有咩需要朕做軍司?

Kit:
約佢做咩好?著咩衫好?係咪要表白?

(On撚9!走啦仆街!唔撚好望返轉頭呀!呢條女鬼黎嫁!表你老母個on9白呀!)

書生 說:
俾啲detail聽下先啦

(努力控制情緒中。。)

Kit:
我新入咗呢間補習社兩個月,成日都同佢一枱,同個樣唔同,Vera既性格有啲王家欣Feel,粗魯得黎又好玩得~考完試咪約佢今個禮拜六一齊去玩

書生 說:
屌呀。。

(兩個月即係開始約我既果段時間,佢都幾漁翁散網。。原來我會錯意,佢唔係淨係媾我一個sosad)

書生 說:
Haha....第一次出去搵啲野玩!無咁悶場!

(唉你咁撚興奮,屌唔通同你講呢條女約過我等你夢滅咩。。)

Kit:
即係咩?

書生 說:
睇戲行街碌拎乜都好啦!行街最好有啲目標,例如:要買禮物俾老母、想搵一對波鞋。。

(我當咩都唔知正經俾約會意見算。斷估你都唔會媾到Vera掛。)

Kit:
洗唔洗請佢食飯?

書生 說:
緊係AA啦,唔好縱慣D女,你會中伏嫁!如果佢咁撚港女就唔撚要啦!

(咪撚蝕俾條女姐!)

Kit:
睇下到時咩環境啦

書生 說:
你。。睇路呀。。條女我覺得佢份人麻麻地。。

Kit:
下?點解咁講?

書生 說:
經驗。。你自己留意下啦。。

提左佢睇路,希望佢醒水唔好中伏啦。

係肥傑身上,我聞到一陣春天既氣味呀。

Life is a box of chocolate, you never know what you gonna get.

到底會係腐爛既朱古力定係超高質既朱古力呢。。

嗯,點睇都係爛既。

但有時朋友之間都有一層食物鏈,就係肥傑鐘意既女仔,好似個魔咒咁,都係會鐘意(過)我。

我唔想成日都咁樣呀。

我驚有日肥傑知道左會唔開心,間接破壞左我地既友誼。
肥傑同果個Vera出左幾次街。

有次係肥傑不在場既情況下,羅嘉樂問我搞咩搞到臭咗朵,啲人講既係咪真,巴打你講我就信你。

咁我就同羅嘉樂講起Vera單獨約我同肥傑既事。

最Surprise我既係,原來依個Vera連羅嘉樂都有約佢出去溫書。有女既羅嘉樂話佢已經有女朋友,一口拒絕。Vera仲話無所謂,係咁Chur羅嘉樂要佢覆Msg同佢去街。

怕俾陳詩詩誤會,羅嘉樂乾脆Block埋佢乾手淨腳唔洗煩,好一個有責任感既男友!我係仔,都想同羅嘉樂拍拖。

我同羅嘉樂都有共識要同肥傑講Vera啲八婆行為。

可惜已經太遲。

正當我地以為肥傑返來課室如常一齊放學既時候,佢一入課室就笑到買萬咁口,話:「巴打,講件開心事你知!」

然後佢大叫:「我!終!於!都!拍!拖!啦!屌!」

我同羅嘉樂望咗對方一眼,即刻口都疾埋,將在口邊既說話硬生生吞返落肚。

唉,rip啦肥傑。

我地已經預見到分手後肥傑Hurt爆痛哭既樣子,要準備定幾盒紙巾。

係我唔岩,應該早啲屌醒你。

不過拖都未拍過既肥傑真係會聽我地講咩?

「有些事情就不要拆穿」

都係搵下丁丁玩算吧,別人的人生又何時輪到我加把口呢?

姣閪專用英文名

話說有個情趣用品老闆成日上viutv 又係叫vera 我成日諗起佢

死啦!我知你講邊間!我唔記得左呀!
我Send過CV去呢間店想搵Part time,
好似太遲Full左人,老闆如果你見到唔好嬲,考慮下請我呀

姣閪專用英文名

死啦!我知你講邊間!我唔記得左呀!
我Send過CV去呢間店想搵Part time,
好似太遲Full左人,老闆如果你見到唔好嬲,考慮下請我呀

Btw情趣老闆娘又唔係果類人 只係咁啱呢個名姐 搞到我諗起佢

老闆娘唔好嬲呀 我見到你d節目都覺得你幾爽 性格唔錯
係「啱」唔係「岩」呀樓主
肥傑rip
肥傑rip
今晚有無文
Go on
今晚一點
今晚一點

婷:【一齊食Tea?】

係我中三既暑假,阿婷會考完畢又等放榜,終於都得閒見返我。

轉左會去丁丁度,我都有好幾個月無同佢啪過。

此刻我正準備落樓下搵丁丁食Tea,不知如何自處。

於是我膽粗粗咁同阿婷講:「我約咗丁丁食Tea,一齊?」

「好呀。聞名不如見面啦!」阿婷果然好爽快咁答應咗。

今次真係擇日不如撞日啦。

我接丁丁落去樓下一間茶記,佢今日著咗下衣失蹤既Oversize淺粉色T恤。

「靚仔,幾位?」阿姐問我。

「三位。」

「三位?仲有邊個會黎?」丁丁問。

「介紹個師姐你識。」

「即係我地陣間唔會返屋企啪啪?」丁丁一副馬榴蓋眼既樣子問我。

「睇下點啦,我諗未必。」佢聽到後一臉失望。呢個大食丁,琴日先同佢啪完,咁鬼候禽。

「阿婷!呢邊呀!」我見到係茶記門口既阿婷,向佢揮手。

阿婷坐係我同丁丁既對面,一見面就好陽光咁笑:「你就係丁丁?」

平時開朗既丁丁對呢個女仔心生敵意,佢有點尷尬咁答:「係阿,你叫咩名?」

「我叫阿婷,係林書生中一果陣既飯長,大佢兩年嫁。」

「哦。。我地係小學已經識。。」言下之意係我勁過你阿八婆咁解?

「哇,小學都仲Keep到Frd咁犀利~我啲小學同學都唔知去晒邊。」Social阿婷出動了:「你平時成日約林書生嫁?」

「都多見佢嫁。」丁丁答。

「你地平時做咩多嫁?」阿婷明知故問。

丁丁即刻有點心虛咁望我:「下。。都係Hea下。。」

「咪好似而家咁食下啲。平時約你咁囉。」咁問人既,咪平時約你啪啪咁囉,我用奸笑既眼神望住阿婷。

「就黎放榜,有無信心升原校呀?」我問阿婷。

「唔知阿。睇下咩成績啦。」阿婷答。

就係咁我同阿婷雞啄唔斷咁傾計,丁丁就有點答唔到咀又有啲呷醋既感覺,識佢咁耐我都未見過佢咁既樣,控制住女仔既情緒真係有趣有趣。

食完個Tea,我仲邀請阿婷一齊上丁丁屋企話睇戲9 hea,阿婷份人咁大器又知我想製造花生當然欣然接受;而對住主人既命令,丁丁就算內心幾咁唔甘願,佢都無得say no。

就係咁我地上咗丁丁屋企開電視播碟睇。

起初氣氛都好尷尬,丁丁坐係梳化既左手面,而阿婷就係我右手邊,我地三個都有啲拘謹。

慢慢,我右手攬住阿婷既腰。丁丁見狀,則撓實我既左手手臂。我地三個頓時成為一幅構圖奇怪既圖畫。

我伸手入阿婷既衫入面,用指尖輕觸阿婷既肌膚。阿婷努力忍住㾗癢既感覺,唔發出任何聲音。

接著我放隻手響阿婷既大脾上面遊走。

我好想同阿婷丁丁玩3P,但是我沒有。

這就是全部了。

再過份我驚丁丁唔慣放唔開,我唔想佢咁拘謹。

High school musical 無乜劇情可言,但我專心唔到,沉醉於左擁右抱既感覺,已經完全唔記得套劇講乜。

但從此以後,每次講起呢套青春電影,我都會諗返起左擁右抱既時光。
丁丁好慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞