(青春/甜)《一個書生既Player故事》 (2)

939 回覆
206 Like 13 Dislike
我好想知令書生回頭是岸果個女係邊個

根本無,你睇番樓主另一個故就知

但最後最相個時講架喎

可能係書生單方面金盤洗手 修心養性

會唔會係書生玩到有病所以收山呀?

咁講我架

擔心你啫
你冇女食我哋邊有故睇?
無上黎一排林書生竟然從良
btw想睇到step故既林書生視覺
無上黎一排林書生竟然從良
btw想睇到step故既林書生視覺

唔比呀
Step 可唔可以當無出現過
書生
書生可唔可以step之後同返江柏棋一齊最後結埋婚
書生可唔可以step之後同返江柏棋一齊最後結埋婚

係喎我個故最尾書生係同唔知邊條女結婚架喎
係江柏琪都幾好
想錫江柏琪被拒絕既晚上,原來佢入黎我房偷影我,係因為佢想叫醒我食晚飯。

竟然要一個病人掉返轉頭買外賣俾我食,真係說來慚愧。

咁講好似有啲Mean,不過江柏琪真係好有做工人既潛質,講咗要佢煮晚飯,真係每日都好有心機去諗晚餐既菜單。

果晚佢俾我嚇到拎咗個飯盒入房自己食飯。
咩料。。

家陣我林書生係怪獸咩?明明平時D女對住我自己送上門!

受到林書生萬千寵愛既江柏琪真係唔識貨。。

然後第二日訓醒,我地就變返平時咁,彷彿乜野事都無發生過。

唔係,係真係乜野事都無發生過!

我覺得江柏琪反應誇張咗少少。

唔通呢個死毒撚無拍過拖?

今日我出咗去搵羅嘉樂同肥傑打籃球。

我既心情有少許患得患失,一方面好開心同江柏琪有少少身體上既進展,另一方面又覺得自己被拒絕好失敗。。。

不過呢D心情只可以自己一個硬食。

唔開心果陣特別想去洩慾出火,我終於有D掛住丁丁同阿婷。。

但係我又唔想對江柏琪唔住。。

唔可以再搵人地扑野嫁啦。。
神奇既事發生了。

我返屋企,一打開門,就見到丁丁同阿婷坐咗係我屋企既梳化度。

「嘩頂,點解你兩條(撚樣)友無啦啦係我屋企出現既?」我一見到佢地即刻忍唔住大叫。

「Surprise~咁耐無見,係咪好掛住我地呢!」丁丁衝過黎攬住我,講完就錫咗我一啖,我則一副受難好無奈既樣子。

我輕輕推開佢:「咪住,我未Load到咩事,你兩個點入黎嫁?」搞乜撚野阿,我屋企係可以咁隨便俾人自出自入嫁咩,我真係燥咗。

「你個女朋友開門俾我地嫁囉。」阿婷話。

「佢唔係我女朋友。。」唉講落都一扚眼淚。「江柏琪呢?」

「佢係廚房煮緊野食。」阿婷話。

「個女仔唔係你女朋友,咁又上黎幫你煮野食既?」丁丁問。

「屋企人去咗旅行,咪搵個鐘點呀姐黎幫我執屋住野。好彩屋企人唔係度姐,你兩條友無啦啦衝上黎。」

「收皮啦林書生!」江柏琪聽到我話佢鐘點呀姐即刻係廚房大叫。果然佢一直係度偷聽緊我地講野,希望佢兩個唔好亂講野Troll咗我。

「平時你呀媽呢個時候都出咗去買餸都無人啦!阿婷黎咗我屋企玩,話好耐無見你好掛住你。Msg你又成日唔應機,咪唯有衝上黎!」

「Ok… 」我抹一把汗:「我終於搞清楚發生咩事。但今晚無買你餸。你地坐陣好走啦。」

「唔係哦,你個鐘點姐姐話煮埋我地飯。」阿婷笑笑口:「做乜咁快趕人走唔俾我地一齊玩?哦!你認真追緊人!」

「肯定係!唔係點會潛晒水!」同丁丁兩個八婆Mode一唱一和,我真係好想打柒佢地。

感覺好似有兩個去咗外國好煩既家姐,突然返咗屋企係度玩弄細佬咁。

「好煩呀你兩個。警告你兩個陣間唔好亂講野!」我細細聲講。

「咩話?我咩都聽唔到!」丁丁話。

江柏琪係廚房度拎咗啲碗碟出黎。平日唔幫手既我即刻狗衝入廚房,江柏琪無出聲。

唔,今日煮白汁硯意粉,蒜蓉包,仲有羅宋湯,不錯不錯。

「你地食先啦,唔洗等我地。」江柏琪一副媽媽相。

我地都坐底咗去食呢個死亡飯局,仲緊張過我偷偷地係屋企打丁。

「你地同林書生好熟嫁?」江柏琪扮作若無並事咁問。原來你咁想了解我麼?

「邊忽熟姐!」我好誇張咁答。今日我一定係傻咗!

「不知幾熟,丁丁係書生既小學同學,我呢就係佢師姐,中一就識佢啦。」拿,係度顯示自己識咗我幾耐既地位,想俾下馬威江柏琪。

「我。。係學校好似未見過你。。」江柏琪好似無乜自信。

阿婷:「原來你都係A中學?我CE之後轉咗校去B中學啦。」

「係呢,張俊傑呢排點呀?」丁丁轉移話題,又係度俾說話人聽,曬命識得我d Frd。

「肥傑同個八婆拍緊拖囉。」

「真係嫁!佢恨咗咁耐終於有拖拍,佢一定錫到個女仔燶啦。」

「唔止錫到燶,直頭係觀音兵咁,頂佢唔順。」

「個女仔咪識揀!唔通揀你做男朋友咩!」又燒埋落我度做乜。今日呢兩條友既出現真係立心不良。

江柏琪無啦啦加把咀:「係囉!又唔錫女仔啦,又成日媾女啦,又周圍食女啦。」

「你都知佢周圍食女?!林書生,你仲瞞住我地食過咩女?!」

「唔通周圍食完女又話你知咩。」我話:「又話掛住我想見我,而家審犯咁都唔知你地想點。」

「講下笑姐。咁認真做乜。鐘點姐姐我地講下笑嫁咋,林書生唔係D咁既人,好男仔黎既。」阿婷話。

係江柏琪面前我地唔會講到好Deep既事,於是整個晚上都係一堆好無營養既對話。
我此刻想屌哂佢地兩個老母
湊夠打麻雀啦hoho#

噉你咪可以玩6p?

噉你咪可以玩6p?

噉你咪可以玩6p?

4p
希望林書生可以好好對KPK
我又想去書生屋企
我又想去書生屋企

你join埋就7p夠落街場跟隊
推呀
push
整個晚上都係一堆好無營養既對話。

但呢D無營養既對話,又真係可以影響到江柏琪對我既觀感。

我咁講係因為果晚,送走咗丁丁同阿婷之後,我陪佢執野洗碗,佢問我:「林書生,你係咪真係成日食女嫁?」

「點解咁問?」

「個個都咁講。班上面唔識你既人咁講、你d frd嘉樂肥傑又咁講,岩岩你兩個朋友又係咁講。空穴來風,事必有因,一個人講係吹水,咁三個以上應該唔係假掛?」

「你都識講你班上面D人係唔識我。我D frd講下笑姐,我平時都咁笑返佢地嫁啦。」

除咗死撐,仲可以點喎,唔通同佢講你岩岩見到既丁丁同阿婷都係我SP咩。

以前D風流債係要還嫁。

早知就唔好食D咁熟嫁啦。。好似之前食完Aka咪乾手淨腳無人知無威脅囉。

「就算日日一齊住,你都仲係好多野呃住我咁。。呢種無辦法坦誠相對既感覺好差。」

其實除咗SP,我真係無野呃你,乜都講晒俾你聽。

「咁Care我有無食過女做乜?唔通你暗戀我?」

「我無Care喎。我只係覺得日日同咁既人一齊好噁心姐。」點解我覺得佢係呷醋呢?

「你之前係咪無拍過拖?」

「。。係無呀,咁點呀。。」

「呢D野,對住你好鐘意既人,情到濃時好自然就會做嫁啦。」洗腦工程開始了。

「可能我真係唔明。」

「我理解既。你第時拍咗拖就會明。不過咁耐以黎,你無人追咩?」我真係唔信江柏琪咁靚女都無人追未拍過拖。

「舊校有既。。只係我覺得D人追我,純粹睇外表,根本一D都唔瞭解我,所以我都拒絕咗。。」

女仔生得靚真係無敵,性格幾怪幾系點都會有人追。

佢咁講,即係我瞭解佢既話,佢就未必會拒絕?

「拍拖對你黎講係D咩?」我提出一個非常哲學既問題。

「應該係兩個互相鐘意既人,開開心心咁生活。」

江柏琪補充:「其實我好少諗拍拖既野。比起拍拖,我會諗同屋企人鬧少一日架,我會仲開心。我對一個屋企既需求大過拍拖。」

「咁拍拖對於你又係乜呢?」江柏琪咁反問我。

雖然條問題係我問,我自己都無諗過呢個問題。

「拍拖應該係世界得返對方,專一係好重要。」呢個係中四既林書生既答案。

拍拖同SP係唔同既。

拍拖唔係淨係搞野既用途,而係追求更高層次既精神滿足感。

好悲哀,而家既社會,拍拖要求專一都要特登State出黎。

專一已經唔係一個Must,而係一個Option。

對拍拖既諗法,唔知道過多幾年我仲係咪咁諗。

「如果你男朋友有野呃你係為咗你好,你會寧願知道定係寧願佢呃你?」

「我會寧願知道咗唔開心都想佢同我坦白。」乜真係咩。如果知道咗我之前既事佢應該果斷唔考慮我。

「你應該試下真係拍一次拖。想像同真實拍拖係唔同。」我同佢講。

「咁易咩!」

「你要求唔好咁高咪得。」

「你去超市買隻橙都要睇下靚唔靚啦。更何況揀一個同你一齊可能一世既男朋友!我係唔會降低自己要求嫁喎。」

「你岩。」

呢一晚至少了解江柏琪多咗。

拍拖之前多D Deep talk講下價值觀,好似更有助我瞭解對方係咪適合自己。

江柏琪仍然係考慮我既範圍當中,只係佢仲揀緊心意未定姐。

佢想要兩個人坦白、想被理解、想要一個家。

我又俾到幾多野佢呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞