(青春/甜)《一個書生既Player故事》 (2)

939 回覆
206 Like 13 Dislike
仲有幾耐先入U?
大學畢業之後一齊 最後結婚
點樣相信林書生
有前科嘅人有幾多會回頭是岸
江柏琪唔好同書生一齊呀
佢食完隻豬就唔要人架啦
最多一句歌詞
我冇改錯名
同我經歷一樣
最後一句歌詞
我冇改錯名
同我經歷一樣
主人食左檸檬快d搵我發洩下啦
仲有幾耐先入U?

好快 中間會飛
主人食左檸檬快d搵我發洩下啦

係丁丁呀
中6試過有個女仔(tbg)係幾個地鐵站距離嘅ive讀書
一個星期佢有一日天地會特登黎搵我食飯
一星期有一兩日放學會一齊行街
行到攰坐低會挨住我坐
keep左大半年呢個狀態
但最後都係冇一齊到
仲有幾耐先入U?

好快 中間會飛

樓主加油
點樣相信林書生
有前科嘅人有幾多會回頭是岸

唉屌呢句真
不如唔好飛,驚唔好睇,感覺佢宜家中4,5仲係好幼稚,但唔知點解大學果時又好成熟咁(雖然仲係play boy) ,覺得中間仲發生好多野
不如都係講到書生結婚喇我覺得真係比佢遇到真心鐘意既,真係會改,就好似遇到江柏棋咁
唔好飛啦
唔好飛啦花姐
好想睇足
你呢個系列嘅故真係好正
唔只甜
感情描寫都做得好好
由step追到家
唔好飛啦花姐
好想睇足
你呢個系列嘅故真係好正
唔只甜
感情描寫都做得好好
由step追到家

我諗佢飛嘅意思係中間無咩劇情
唔洗詳寫
可以幾句補帶過就算
好鍾意江柏琪依個角色
好鍾意江柏琪依個角色

我都好鐘意
好鍾意江柏琪依個角色

我都好鐘意
好鍾意江柏琪依個角色

我都好鐘意

見一個鐘意一個
好鍾意江柏琪依個角色

我都好鐘意

見一個鐘意一個

睇左咁耐都無特別鐘意邊位女角色
見到江柏琪就
江柏琪好女仔黎 希望佢唔會好似我咁
比書生呃走隻豬
升中五既日子,倒數住我地第一個公開試,整級既校園氣氛好唔同。

老師們由第一日開始就不停施壓、訓話,叫我地要努力讀書,攞唔攞到入大學既入場卷就睇今次,而你有無得留係原校升讀亦都係睇今次。

兩年前阿婷考果陣,我覺得係唔係原校升讀根本無所謂,因為學校無乜值得令我留戀既地方。但係江柏琪既出現,令我既睇法改變咗。

所以點解啲人成日話:成功男人既背後一定有一個女人。

因為如果唔係想俾到好既野女人,個男人點會咁努力?

我自己一個有時懶到飯都唔食,煮個頹面就算啦。

無興趣仲會特登走去學結他?唔會啦。

我好討厭讀書,但為咗要同江柏琪一齊,我會努力。

林書生既進步彷佛都係因為生命中出現既女人。

即使住係同一屋簷下,我都再無特別機會可以拖住江柏琪或者掂到佢,我地都無特登去提一齊既事。

江柏琪唔相信我會等佢。

唔緊要,就讀書等到入大學囉。

得把口講野叫呃蝦條,我對江柏琪講既野唔係吹水。

行動比起說話更加有說服力。

我好清楚要遇到下一個有Feel既人並唔容易,而且要注重學業拍拖心散晒都唔係好事,總總理由加埋,總之而家就唔好拍拖啦,我等得到的。

呢兩年裡面,屋企人返過黎兩次。

兩次都係短短既一個星期。

為免麻煩,係知道屋企人返黎之前,我同江柏琪好大陣象執走晒佢房D女人野入櫃。

我仲搵咗貓貓幫手,叫江柏琪暫住係佢屋企。

先至發現佢放咗咁多無謂野係我屋企,東一樣、西一樣。

呢兩次搬屋之後,江柏琪無再將佢D周圍周圍擺。

佢將同類既野放晒係同一個地方,要執走係極方便。

彷彿隨時都可以搬離我屋企。

就好似上網D人話,第一份工你會擺好多野係Office;但隨住你轉工次數愈多,你唔知自己會留係度幾耐,通常只會擺隻杯呀、少少文具咁就算,方便你走既時候唔洗執一大餐。

唔知江柏琪係咪都係咁既心態呢?

就咁睇,又睇唔到跡象,因為佢同平時都無咩分別。

認真溫書既話,CE都唔係好難,係我可以Carry到既程度。

學校篩走咗近一半學生,好彩既係我地C班中中挺挺既學生肯爆下Seed都仲可以留係學校。

今次我再無好似小學咁,為咗個女仔而改變自己既選擇。

我入咗想入既商科班。江柏琪同羅嘉樂成績好過我,入咗理科班。陳詩詩同肥傑入咗文科班。

成績較差既王家欣同Vera已經唔夠分原校升讀。

Btw,Vera同肥傑自從轉咗校就真.分手。

理由係溫書忙碌,我就覺得佢係搵到新仔先會咁決絕同肥傑分手。

玩到成年貨仔都比我想像中耐啦。肥傑好傷心,我同佢講,傷心總會過去的,出而大好世界,咩人都有,你會搵到比佢更好的。

我地同班咗四年既好朋友都經歷第一次分離。

無咗班好朋友一齊上堂,經歷同一堆事,都唔係幾習慣。

不過都令我地多咗話題,我地Lunch都會分享自己班既大小事。

轉班後,認識咗好多以前唔同班既同學。

因為圈子已固定,新認識通常都係點頭之交,但會發現揀商科人既性格同風格同理科既人確係有少許唔同。

佢地普遍比較世界仔,快熟(唔慢熱),講野好得體,無論去到邊,好快就同人打成一片。

當同類人集合埋一齊,個分別就好突出。

以為自己同朋友們係同一類人,先至發現自己同朋友都可以好大分別。

分別係中性,無話好話好定唔好。

人類總係異中求同,又係同中求異。

好奇怪既生物。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞