(青春/甜)《一個書生既Player故事》 (2)

939 回覆
206 Like 13 Dislike
必須推
分手後無耐,我就unblock咗溫梓柔既電話。

直到今日放學,分咗手成兩年無傾過計既溫梓柔突然間sms我,我就知有事發生。

溫梓柔:【Zoe佢地將江柏琪既袋掉咗響垃圾桶....仲話:而家有人媾好巴閉啦!江柏琪無講野,好嬲咁走咗出課室】

誓估唔到,我幫江柏琪啤住Zoe呢一下並無幫助到佢,反而俾多咗個理由啲八婆去蝦佢。

呢件事某程度上係因我而起,我唔可以坐視不理。

男生天生就鐘意保護弱小,我好想可以拯救江柏琪出火海,好想做一位英雄。

我走去4A班房,係垃圾桶度搵到江柏琪既袋。

「邊個做既?」我舉起個袋問4A班既人。

當然,全班人係我面前都唔敢出聲,個個係度食花生。

「敢做唔敢認?」我走去Zoe面前,好串咁話:「係咪你?」

「唔係喎。」Zoe唔敢望住我。

「我警告你,唔好再玩野,我唔擔保會做D咩。」我輕輕同佢預告,兇下佢。

「想點呀你?係人地班地頭咁串?」Tiger出聲想幫Zoe解圍。

「點呀?咁快出黎護主?」我話:「我林書生份人最講道理!佢真係無做過既話,我唔會搞鳩佢既!」吹水大會開始了。

「你講大話無用,我問下在場既人就知。」

我拍枱,大聲咁問Zoe:「你而家認定唔認?」

「。。。」Zoe俾我突如奇來既一拍嚇到成個人彈起,唯有死死地氣認衰:「係我做嫁,咁點呀?」

我拎起Zoe既帆布袋,一野係窗口掟落街,趺左落學校花園既泥度。白色既帆布袋俾泥土沾得污穢不堪,為江柏琪出返一口氣。

「咁你Feel下咁樣俾人蝦係咩感覺!」

除左靠惡,我唔知咩方法先可以解決到佢地之間既矛盾。

唔通咁大個人仲報串俾訓導玩記缺點咩,都無人驚啦!

但我知道退讓只會助長呢班人去欺負江柏琪!先前客氣換來既係佢地既得寸盡尺!我唔要見到咁!懦弱係保護唔到重要既野嫁!

「我唔理,聽日你同我搵江柏琪道歉,如果唔係我會再搵你算帳。」

講完我就拎住江柏琪個袋,頭也不回咁出左班房。

我覺得我正話真係型到爆,可惜江柏琪睇唔到啦!
一個player為呃蝦條做咁多野?

同感
搞到我都諗緊呢個係咪正常既林書生黎

同感

可能林書生要比江柏琪玩獲大既
跟住變左不折不扣既player

同感

食咁多女仲唔算不折不扣既Player咩

同感

食咁多女仲唔算不折不扣既Player咩

書生想像
有線記者黃浩賢
我去咗廢校想搵江柏琪,搵勻晒成間學校每一個課室,都仲係見唔到人。

打電話俾佢又唔聽。

我好擔心佢一個人會唔開心,諗埋一面做傻事。

最後我係廢校操場,我地平時成日坐係果度既位置留咗張紙俾佢:撐住!You are not alone!

再係學校附近亂行,都係搵佢唔到,就死死地氣返咗屋企。

夜晚,我收到江柏琪既Msn。

呼,知道佢無做傻事,我當堂放下心頭大石。

呢條友真係令人擔心。

琪 說:
係你?

書生 說:
?唔明?你點呀?

琪 說:
(Cap圖)Zoe同我道歉,你做既好事?

書生 說:
今日話咗佢幾句咁啦

書生 說:
人地低聲下氣同你道歉 爽未?

琪 說:
唔爽,多事啦你

書生 說:
人地幫咗你都咁話人既:(

琪 說:
應該留返俾我親自屌爆佢個臭化西

書生 說:
好爛口呀你。你聽日都可以嫁

琪 說:
諗下點報仇先

書生 說:
 淋佢漒水?

琪 說:
搵你將佢先姦後殺

書生 說:
佢咁樣衰,不了

琪 說:
諗到了!

書生 說:
點報復?

琪 說:
唔話你知。我聽日就去搞鳩佢

書生 說:
留名跟進

我以係佢會好傷心,估錯咗。

江柏琪性格真係好有火,係就係爛口咗啲,面對住俾人欺負既不公同逆境,佢都無妥協,好似打不死咁,同其他公主病既女仔好唔同,夠堅強,我打從心底欣賞呢個女仔。

你話我重口味,我都係咁講。

呢D咪叫有性格囉!
繼續喇!星期六都得一編!
等得好辛苦
2分鐘又睇完了..等得好苦

同感

禁室培育?要ZOE含爆佢50獲?

BTW人渣,又消費梓柔B
幾時屌佢?
文呢
​睇黎我可以放心等江柏琪自行解決,我諗班友俾我兇一兇,都唔敢再玩啲咩大花款。班友再敢蝦佢,我搵鬼王果咋金毛mk黎接佢放學呀!

係呢個欺善怕惡、弱肉強食既世界入面,你表現出黎個形象,比起你真實份人係點,更加重要。靠惡夠嫁啦。

我:【點呀,佢地仲有無蝦你?】
琪:【無啦】
我:【咁咪好囉】
琪:【不過我今日報咗仇】
我:【搞咩?】
琪:【我搵𠝹刀𠝹爛咗Zoe個袋,劃花佢啲Note,仲去Kfc買咗啲薯蓉搽落佢本手冊個封面度,搞到佢成個袋入面都係薯蓉】
我:【下?咁癲!屌你係咪傻嫁】

(呢條友都痴痴地線。。仲話Band 1學校喎。。睇下啲學生既質素。。中四咁大個人仲玩依味。。我心諗,搞咁大,冤冤相報何時了。雖則話林書生你都有份掟人個袋落街,好似無乜資格話人。)

我:【咁佢有咩反應?你仲可以咁同我sms既?】
琪:【我放學極速偷咗個袋,趁佢去廁所整既。而家緊係極速閃咗水啦!】
我:【屌!咁大件事都唔叫埋我一齊!正仆街】
我:【咁你而家係邊?】

(都係黎睇住你,我驚你有咩麻煩。)

琪:【就講就到。。我係M記撞到Zoe帶埋幾個女仔周圍刮我。。】
琪:【屌,俾佢地發現咗】
琪:【我而家哩咗入殘廁。。佢地係門口等緊我。。】
琪:【唉濕撚晒,屌唔撚驚。。】
琪:【好啦其實我好驚T_T】
琪:【你快啲黎幫拖T_T我就黎俾人五馬分屍】

屌。。

好Troll。。

我欣賞你有火,不過你好無腦呀。。

都話冤冤相報何時了嫁啦,搞咁大又要人幫你執手尾,但唔通我睇住你死咩。。

我即刻跑到去M記,見到大約有七條友圍係殘廁門口,兇神惡剎咁等住江柏琪出現。

M記既職員趕佢地反而俾人兇返,班人賴死唔走。
我都唔知點處理。

我一條友衝埋去都唔夠抽,解決唔到件事,只會愈嘈愈勁。

點樣先可以停止佢地繼續落去互整報復?

報警會上報,唔好搞啦太麻煩。

報串江柏琪都會奶野俾人罰埋一份。

搞唔撚掂。

唔知點算好。
殘廁
繼續
繼續
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞