(青春/甜)《一個書生既Player故事》 (2)

939 回覆
206 Like 13 Dislike
停係重要關頭
又要威......
喂呀出多一篇先好停
加速加速
呢列就停
呢到就停
扑返場先停ok?
岀埋佢
冇追文成個星期得小小
呢個鐘數無kfc食
加速plz
快呀樓豬
英雄救美完,係殘廁執翻劑
屌live咗
收到江柏琪被困殘廁既消息之後,我即刻打電話俾鬼王、阿風、小野佢地。。

睇下邊個可以得閒黎幫拖。。

個個都唔得閒。。唉識D人都幫唔到手。。慘。。

最後都係得傑同羅嘉樂十分鐘內即刻過左黎。。。

危急關頭你就知咩人係真心朋友啦。

等既期間我一直搵電話影低佢地既情境。

咁樣搞左成粒鐘,江柏琪都仲可以唔出黎。(諗起係M記廁所成粒鐘真係臭撚死

「林書生,都話你有好事係唔會預我地。」羅嘉樂話。

「你對呢個女仔都幾好,新Target喎。」肥傑話:「一係搵Vera幫手啦。佢地好似都有私聊開,有D交情。」

「點撚算好!我真係唔識拆。」我話:「佢肯幫先得嫁。你問下佢啦。」

「Vera話Zoe佢地好惡,唔敢得罪佢地,實無運行,叫江柏琪醒目就快D同佢道歉喎。」

Vera都係垃撚圾,快D同肥傑分手啦。

我sms江柏琪,廢時打過去D人係門口聽到佢講電話。

我:【你咁落去都唔係辨法。你避到今日,都避唔聽日】
琪:【咁而家點算好呀T_T】
我:【你不如出去道歉啦】
琪:【唔要呀。明明係佢蝦我先咁報復】
我:【人地都無你做到咁過份】
我:【惡就唔夠佢地啦,我帶左兩個男仔Frd黎幫手。你出黎我地幫你口啦。】
琪:【你不如同老師報串啦,俾人記個缺點算啦。】
我:【你個底咁靚,唔啦。】
我:【乖啦,你出黎同佢地道歉,打和數。其他野等我幫你拆。】
琪:【。。。唔要呀】
我:【信我啦。唔會老點你。】
琪:【。。。】
琪:【T_T】
琪:【咁我準備出黎啦。。。】

「我講掂江柏琪叫出黎啦,我地去幫口。如果班陷家產打人就賴死係間M記唔走,最緊要拍片,唔好講粗口還手,有咩事都入晒佢地數呀!」我提議。呢個可能唔係最好既解決方法,都試下啦。

「咔唰。」

江柏琪打開門,用一副尷尬詐傻扮矇既表情望住Zoe佢地:「咦?乜咁岩呀?咁多人係度既?」

「無事我走先啦~個肚好痛。。」江柏琪講完就想走。

當然,佢格離隻男兵就攔住江柏琪。

「你差我筆數,點還?」Zoe掟咗佢個好噁心既薯蓉袋落江柏琪面前。

「我都唔知你講緊咩。」江柏琪話。

「唔好扮野!有人親眼睇住你拎走我個袋!」

「會唔會係你平時太撚八婆得罪人唔知先屈我咋?」

「收皮啦你!當我傻嫁?」Zoe舉起手,準備就摑落江柏琪度。

我林書生當然要英雄救美,大叫:「欵欵欵欵~~~咪住~~~」

「乜而家精英班啲人都咁惡既?」我話。

Zoe停下手上既動作,另轉面望我,我就行到佢面前捉住佢停留係半空既雙手。

「想打人呀?」我話。

「林書生,家陣係度做嫁倆?」Zoe話:「單野唔關你事,你唔好理咁多。」

「單野夠唔關你後面啲人事啦,咁佢地又係度?」我反駁。

「而家佢辣慶咗我,江柏琪呢舖奶硬野。」

「呢度公眾地方,你睇下幾多人望住你,你再郁手訓導應該會過黎小你地。」我繼續:「你岩岩講既野我地拍晒片嫁。你係要玩野,到時俾訓導睇再擺上Youtube,到時大家攬炒咋。」

「缺點我地都儲唔少啦,怕你有味咩?」佢後面D兵兵話。

「講笑咩你,精英班既人同我地講缺點多。再講你打人唔係記缺點咁簡單,隨時大過,儲夠俾人Quit校,你估學校咁緊張校譽仲會唔會保你?」

「到時得返啲二三流學校肯接收你,u都唔洗入。Yeah!」Zoe即刻Lag左機唔知應我咩好。

「不如咁啦,江柏琪係唔岩,但佢咁做都係你因為之前蝦佢姐。大家一人讓一步,互相Say個Sorry啦當和數。」

佢地當然唔出聲唔肯講對唔住啦。

「你搞佢,我都係叫D金毛仔黎接大家放學,如果你地敬酒唔飲飲罰酒,你鐘意慢慢咁玩我都無問題既。你地A班係得咁多人,唔會夠出面D人惡,唔會夠我玩。呢獲我撐硬江柏琪嫁啦,你咪洗旨意搞佢!」

我向江柏琪打眼色:「快D同人道歉啦。」

佢一臉不情願。我再推一推佢手臂:「你想快D搞掂就快D啦。」

「Sorry。」

「你呢Zoe?」

「Sor囉。」

「Promise大家今次Say完Sorry當和數,唔好再搞大家。我唔想每隔幾日又出現做和事佬。」

「你地仲有無野補充?無就散Band。」

我立刻拉江柏琪出去,肥傑同羅嘉樂都同我一齊走。
我地四個急步行到街尾一個公園,先至放下戒心,喪笑唔停。

「屌岩岩笑撚死我。」肥傑話。

「我一路講一路忍笑,差D笑左出聲霸氣盡失。」我話。

「我岩岩驚到腳都震埋。。。」江柏琪抖大氣冷靜:「好彩有你咋林書生,唔係我都唔知點算。應該俾人打到入廠。」

「第一次聽你讚我喎。」我話。

「A班D人得把口都唔識惡既,咁都俾你講得掂,邊敢打到你入廠。」肥傑話。

Band 1學校既好處就係個個都係識汪汪叫而唔敢咬人既狗仔?

其實係真,個個都會諗自己前途,無人會夠膽真係郁手。

「江柏琪你都係小心D好,佢地未必夠膽對你做D大獲野,小動作、閒言閒語實有嫁啦。」羅嘉樂好心提點江柏琪:「你再搞D大獲野,林書生保唔你咁多次嫁。你好自為知啦。」

「林書生人生最型既時刻。『呢獲我撐硬江柏琪嫁啦,你咪洗旨意搞佢!』」羅嘉樂不停Replay岩岩錄底我做和事佬既片段,笑死我地。

中學既青春好似係要有D八婆既存在先得既。
書生好型
總覺得丁丁喺呢段時間已經俾阿婷帶壞咗
為咗屌女,你可以去到幾盡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞