(青春/甜)《一個書生既Player故事》 (2)

939 回覆
206 Like 13 Dislike
我呢 我入左咩班

林書生:太神秘,唔知道你去咗邊!無見過你,應該轉咗校!

連樓主都係咁

好慘

地位連Vera都不如 sad but true
不要愛上Player

連vera都...

我連個姣婆都不如
考試,溫書,考試,溫書。

我同江柏琪互相打氣,每日叫醒大家起身,跟住就各自去唔同既試場考試。

返到屋企就匯報大家既戰況。

考得好有信心就一齊開心。

頹咗就支持大家,做大家既強心針。 

話咁快就考完AL。

大壓力既生活終於結束,可以鬆一口氣。

可以過返正常既生活。

每日Hea下訓到下午。

入大學有無信心?我覺得考得中中挺挺啦。

神科應該入唔到,大學都會入到既。
放榜前一晚,輾轉反側,邊度會訓得著呀。

凌晨三點,係Group度同大家傾計,原來大家都失眠係度等倒數。

我:【屌,訓唔著】
樂:【me2me2me2】
詩:【點算好阿TT】
傑:【等我做返20 set sit up try try先】

江柏琪Read咗Msg,原來佢都未訓。

正當我諗住起身去佢房搵佢傾計,就見到江柏琪入咗黎。

「搵我做咩呀?」我攤係床度問。其實,佢好少係夜晚訓教既時候入黎。

「同你一樣訓唔著囉。搵你吹水。」

「哦,過黎坐。」江柏琪坐係我床邊望我。

月光灑在江柏琪的臉上,就如天使一樣神聖、純潔。

我就喜歡這樣的一片寧靜。

而這種氣氛總是煽情,叫人想更進一步。

每天見面的人對我而言仍不失吸引力。

不止不失吸引力,不停拒絕我的那份知性和自信比起其他女生更攝人。

「驚唔驚呀?」我問江柏琪。

「唔驚就唔會訓唔著啦。」

「都岩。」

我用好Charm好甜既眼神望住江柏琪,伸出手拖住佢隻手。

感覺佢有點竊喜又害羞。

「我都驚,你陪我啦。」

認識咗咁耐,即使最後唔會一齊,你總不會連咁樣都要拒絕我吧。

其實自從第一次拖佢手之後,都大膽咗少少。

就好似之前搵SP咁,即使唔係男女朋友關係,係某D「特別情況」你仍然係可以同個女仔有身體接觸。

然後大家又扮無事發生過。

其實江柏琪都唔太抗拒我掂佢,否則佢小咗我好耐啦。

只係等機會到。

我拉佢落黎,訓住對望,我主動攬住佢。

我望住江柏琪,雙唇之間既距離就只有果一點點。

我忍唔住,係認識咗咁耐以黎,終於錫咗佢第一啖。

實在太幸福。

我們不是名正言順的戀人關係,可是每一次的微小身體接觸,感覺比戀人更親密。

什麼也不是,就是這麼奇怪的一段關係。

我不想讓氣氛下降。

所以沒有再次表白,將「想你做我女朋友」說出口。

只要有你在,內心是多麼的平靜滿足。

我倆都沒有說話。

就這樣靜靜相擁,享受著擁相的安全感,很快便忍不住入睡了。
Live
晏D再更新多一篇
早點八點鐘上網放榜,我地七半就起身等待。

琴晚攬住訓教到第二朝就好似飲完孟婆湯咁咩事都無。

我同江柏琪都係擅於「扮善忘」既人。

搞笑係我地唔會因此而變得尷尬。

可能真係日對夜對太熟悉。

江柏琪偏好醫科,覺得出路好之餘又可以用自己既力量去幫人,1 st Choice係HKU既Medic,都係用一試無彷既心態去放呢個Choice,而佢覺得大機會入既科係Poly既RD,3rd choice係Poly既Nusring。其實以佢既成績頭三個都好穩陣入到。

只對商科有興趣既我放咗HKU既E&F落1st Choice,2nd Choice係City既E&F做後備,3rd就係Poly既Acc。我無擺UST同CU,因為啲人話呢兩間大學既人比較乖同純情。讀書咁辛苦,我想去一間MK好玩少少既大學玩爆呢幾年。唔係為咗食女,但希望唔好係Engine科少林寺咁,我知自己會頂唔順的。

咁既擺位,我同江柏琪可唔可以入同一間大學都係未知之數。

不過我已經唔驚「分開」。

其實我地咁多年都無同班過,一樣相處得好地地。

呢三間U地點都咁近,要搵大家都係好相易既事,係咪?

放榜時間愈近,我地都好緊張,Log in部電腦去睇到底自己會入邊間大學呢?!

雖然都知自己既成績都唔係穩陣入到HKU,不過第一下見到自己入咗City既E&F都有啲無癮,「下?入咗啦?咁就入咗大學嫁啦?」

望住個結果真係無乜實感。

讀咗咁多年書就係為咗呢幾隻字。

江柏琪則入咗Poly既RD,前途已經睇到一片光明。

九龍塘同紅磡,兩個地鐵站既距離,都幾近呀!

立即交留位費同埋去大學報到注冊。
樓主加油 會唔會講埋Step呀?
飛得咁快既?
突然就準備入U

我係覺得考試唔會得閒理拍拖
之後寫返詳細點
樓主加油 會唔會講埋Step呀?

Step係書生畢業前最後一個sem先識,無咁快啦
書生去到大學又食女
小學 中學 斬下眼就過
Shitty
唉即係江柏琪都唔會係最後一個
好想知書生入u發生左咩事
好想知書生入u發生左咩事

好快到你出場唔好心急
我呢 我入左咩班

邊個比你代我講野
佢係K房等緊我
我呢 我入左咩班

邊個比你代我講野
佢係K房等緊我

仲等你做咩
就快開(3)
我呢 我入左咩班

邊個比你代我講野
佢係K房等緊我

仲等你做咩

林書生 幾年既生活入邊都冇我
我呢 我入左咩班

邊個比你代我講野
佢係K房等緊我

仲等你做咩

林書生 幾年既生活入邊都冇我

同病相憐
好想書生同江柏棋長想廝守
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞